Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Še Delo se je spravilo na Goloba, je z njim res konec

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 17th november 2023, 07:11 dop

Strmoglavljenje premierja Roberta Goloba (Svoboda) na dno lestvice priljubljenosti politikov in tudi strmoglavljenje podpore stranki Svoboda kaže anketa, ki jo je Mediana opravila za Delo in bo objavljena danes. Takšne rezultate je že v soboto javno napovedalo Delo, o tem pa poroča več medijev. “Takšnega padca do zdaj ni doživel še nihče, so zapisali v Delu in dodali, da je število nezadostnih ocen, ki jih je prejel Golob, višje od števila nezadostnih ocen, ki jih je prejel predsednik SDS Janez Janša.

Janša po meritvah več medijev vodi daleč najbolj popularno stranko SDS, vsaj del negativnih ocen pa je v njegovem primeru posledic ostre in občasno zelo umazane propagande, ki jo proti njemu kot velikemu igralcu širijo iz konkurenčnih strank na levi in desni že desetletja. Novost je, da je v podobnem položaju nenadoma tudi Golob. Lestvice popularnosti politikov so pri nas komedija, saj so na njihovem vrhu pogosto politiki brez vsake resne teže in pomena v državi. Denimo, nekdanja predsednica NSi Ljudmila Novak, sicer precej propadla predsedniška kandidatka, zadnja leta pa evropska poslanka. Dolgo je bil povsem na vrhu teh lestvic tudi zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan (Svoboda), ki pa je potem nenadoma izginil iz funkcije ministra za zdravje in iz teh lestvic.

Lestvice popularnosti politikov so pri nas komedija, ker so na njihovem vrhu pogosto politiki brez resne teže in pomena v državi.

Poročanja številnih medijev o zmanjšanju popularnosti, ko rezultati v Delu še niti niso bili objavljeni, je nenavadno, ker praviloma medij, ki objavlja rezultate, od drugih zahteva, da jih nekaj časa, denimo dvanajst ur, ne povzemajo. Delo takšne zahteve, ker številni mediji poročajo o njihovih ugotovitvah, ko jih niti še niso objavili, ne uveljavlja. Še več, sami so že dva dni prej začeli napovedovati, kaj bodo objavili.

Podpora bi naj, po Madiani, močno padla tudi Gibanju Svoboda. “Anketa bo zato gotovo trenutek streznitve in hladen tuš za največjo koalicijsko stranko, ki za vodilno opozicijsko SDS močno zaostaja. Razlika med njima znaša toliko, kot imata skupaj izmerjeno podporo tokrat NSi in Levica skupaj, ” so po poročanju več medijev zapisali v Delu v soboto.

Mediana je precejšen upad Svobode pokazala že v merjenju za POPTV prejšnji mesec.

V primerjavi z lanskimi volitvami pa SDS Janeza Janše dosega deleže, kakršnih ni dosegla še nikoli in so blizu rekordov sploh.

“Vsa velika pričakovanja so se razblinila, ne verjamem, da je kje še kdo, ki verjame, da je ta vlada sposobna še kaj resnega narediti v koristi države. Na levici vlada panika, ker jo to, kar se dogaja, lahko pokoplje, ” je rezultate ankete, ki jo bo danes objavilo Delo, v soboto komentiral profesor na fakulteti za družbene vede v Ljubljani Dejan Verčič.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu