Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Đorđević za tihotapljenje migratov izgnan iz države

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 03/01/2021)

Na leto in pol pogojnega zapora, izgon iz države za dve leti in tisoč evrov kazni je sodnica Andreja Sedej Grčar prejšnji mesec obsodila Vladana Đorđevića. Pripor v času, kar so ga policisti ujeli pri švercanju, se mu je vštel v kazen.

Iz sodišča so se po objavi članka odzvali, da opis ni popoln in da so informacije pomanjkljive. Dodatno pojasnilo v celoti objavljam:

“Drži sicer zapis novinarja Petra Jančiča, da je sodnica Okrožnega sodišča v Ljubljani, mag. Andreja Sedej Grčar prejšnji mesec obsodila obdolženega Vladana Đorđevića. Vendar pa mu je bila kazen eno leto in pol zapora dosojena na predlog tožilstva. Obdolženi se je namreč v zameno za izrečeno kazen s tožilstvom dogovoril za priznanje krivde. Še preden je bil obdolženi izgnan iz države pa je dosojeno denarno kazen tudi plačal.”

Đorđevića je policija ujela, ko je čez 19.8. letos v Renaultu Laguni srbske registracije čez državo pomagal tihotapiti šest migrantov.

Hamde Mahmod, Hasan Tariq, Yaser Altorok, Nedal Alomar, Oday Altorok in Arafat Altorok so nezakonito prečkali mejo na območju Čmega Potoka v bližini naselja Podplanina, iz BiH čez Hrvaško so se pretihotapili z vodniki in drugim voznikom.

Navodila in GPS koordinate za gibanje so dobivali od organizatorja po nadimku Aburavad, ki so mu morali za organizacijo poti do Italije plačati 2.500 evrov.

Đorđeviću, ki je bil zadolžen za prevoz čez Slovenijo, je bilo kot vozniku obljubljeno najmanj tristo evrov nagrade. Kje mora migrante pobrati v Laguno, mu je sporočila oseba z nadimkom “Bara”, ki mu je tudi obljubila plačilo.

Leto in pol kazni Đorđeviću ne bo treba odsedeti, če v naslednjih treh letih ne stori novega kaznivega dejanja, iz države pa ga je sodnica Andreja Sedej Grčar izgnala za dve leti.

Po razglasitvi sodbe sta se Đorđević, ki mu je pomagal odvetnik Tomaž Pulko in tožilka Špela Brezigar odpovedali pravici do pritožbe in sodba zato že velja.

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu