Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Horvatova zdaj direktorica TVS, Štular še naprej radia

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 5th oktober 2023, 05:59 pop

Ksenijo Horvat, ki je bila v preteklosti, ko je RTVS obvladovala levica, že odgovorna urednica TVS, je za direktorico televizije Slovenija po razpisu izbrala nova štiričlanska uprava RTVS, ki jo je s hitro spremembo zakona o RTVS nastavila koalicija Svobode, SD in Levice. Za direktorja Radia Slovenija so ponovno določili Mirka Štularja, za direktorico digitalnih vsebin pa Katarino Jakopič. Uprava, ki jo vodi Zvezdan Martić, bo za soglasje k imenovanju teh direktorjev, zaprosila še nov Svet RTV Slovenija, kjer pa, ker so vsi člani na strani vladnih strank, ni pričakovati nobenih zapletov. TVS je doslej vodil začasni direktor Andraž Pöschl, ki ga je novi Svet RTV izbral nekoliko mimo zakona brez javnega razpisa, ko so odstavili in odpustili vršilca dolžnosti direktorja TVS Uroša Urbanijo.

Pöschl se je v zgodovino vpisal s takojšnjo prepovedjo prenosa protestov, ki jih je v Ljubljani organiziral Pavel Rupar, s čemer je posegel v pristojnost urednice Jadranke Rebernik, ki je pozneje tudi odstopila zaradi pritiskov.

Menjave so velik dosežek ministrice za kulturo Aste Vrečko (Levica), ki je s tem izvedla “depolitizacijo” za premiera Roberta Goloba (Svoboda). Torej, podreditev RTVS vladnim strankam.

Asta Vrečko Foto: DZ/ Matija Susnik

Čeprav pravi direktorji še niso imenovani, pa so na TVS že izvedli večjo politično čistko tudi med uredniki, voditelji in novinarji.

Postopek izbiranja novih direktorjev je trajal nekoliko dlje kot so načrtovali, ker je najprej večina kandidatov kandidature vložila s pomanjkljivo dokumentacijo. Tudi vsi zdaj izbrani.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu