Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Novinarji: MARKO MILOSAVLJEVIĆ LAŽE

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 14th februar 2024, 02:51 pop

“Učitelj ne zna ali noče preverjati niti dejstev in zavestno širi laži. V EU ni mogoče najti niti enega profesorja novinarstva s takšnimi karakteristikami. Novinarstva, ki temelji na resnicoljubnosti, se ni mogoče učiti od človeka, ki v javnosti večkrat dokazano laže.” To med drugim opozarjajo novinarji ukinjene Panorame, ki jih je novi “svobodni” vrh RTVS pred novim letom poslal na čakanje.

Panorama Foto: FB

Njihovo izjavo in protest zaradi širjenja, kot opozarjajo, “laži”, objavljam v celoti:


“Ugleden ameriški medij Voice of America je objavil članek z naslovom: »In Slovenia, Broadcaster RTV Faces ‘Bumpy Road’ to Reform«, ki govori o spornih ravnanjih trenutnega vodstva RTV.

V članku navajajo tudi izjave Marka Milosavljeviča, profesorja ljubljanske univerze. Slednji v izjavah uporablja laži in diskreditacije, s ciljem napada na osebno in strokovno integriteto novinarjev RTV. Kljub temu novinarski sindikati RTV in Društvo novinarjev Slovenije molčijo.

Spomnimo, gre za profesorja, ki je marca 2021 posebni skupini Evropskega parlamenta lagal, da je prejšnji Programski svet RTV zamenjal generalnega direktorja Igorja Kadunca še pred koncem mandata. Novembra 2021 je lagal, da je prejšnje vodstvo RTV zavajalo s podatki, ko je navajalo nizko gledanost informativnih oddaj TV Slovenija.

Zdaj isti Milosavljevič znova laže in trdi, da je prejšnje vodstvo RTV najelo določeno število novinarjev za oddajo Panorama zato, »da bodo poročali v korist desnosredinske vlade«. Gre za podlo laž. Panorama v svojih 368 oddajah in rubrikah ni objavila niti enega samega prispevka, ki bi hvalil ali kritiziral katerokoli slovensko politično stranko oziroma hvalil ali kritiziral katerokoli vlado. Šlo je za nepolitično oddajo. Še bolj podla in pritlehna je Milosavljevičeva izjava, ko pravi: »vprašanje je, kaj storiti z ljudmi, ki so bili zaposleni zaradi političnih interesov«.

Potrebno je poudariti, da so bili novinarji Panorame (med katerimi so bili tudi nekdanji novinarji POP TV in Planet TV) zaposleni na izrecno zahtevo Aktiva novinarjev Informativnega programa. Aktiviste RTV je takrat s temi istimi zahtevami podpiral tudi Milosavljevič. Njihovi voditelji Helena Milinkovič in Gregor Drnovšek, ter Igor Bergant so na sejah Programskega sveta večkrat izrecno poudarjali, da na TV Slovenija močno primanjkuje novinarjev in zato zahtevajo nove zaposlitve. Na osnovi ultimatov aktivistov sta Nadzorni in Programski svet RTV novembra 2022 od takratnega vodstva zahtevala nove zaposlitve. Novinarji so bili zaposleni prek avdicij, na katere bi se lahko prijavil tudi Milosavljevič, da bi pridobil osnove novinarskega dela kot je preverjanje dejstev. Za potrditev dejstev se moramo vprašati na osnovi kakih političnih interesov so bili zaposleni nekdanji novinarji POP TV in Planet TV, čeprav nikoli v življenju niso delali političnih prispevkov? Nikoli se niso politično opredelili za ali proti določeni stranki, v nasprotju z Milosavljevičem in političnimi aktivisti na RTV. Kako to, da nekateri od novinarjev Panorame zdaj delajo nosilne prispevke za Dnevnik in Odmeve, drugim je to prepovedano? Na osnovi katere politike so bili zaposleni ugledni novinarji kot so Tjaša Platovšek, Katja Benčina in Ana Gajič, novinarji, ki nikoli niso delali političnih prispevkov temveč so pokrivali novice iz sveta zabave, zdravstva in kriminala? Na kateri osnovi je bil na Panorami sprva zaposlen tudi Zvezdan Martič, danes politično imenovan predsednik uprave RTV, ki je bil kasneje odslovljen zaradi nesposobnosti in zahtev po dražji produkciji? Dejstvo je, da od skupaj 3.012 prispevkov, ki so bili objavljeni v dveh letih Panorame, Magneta in drugih rubričnih oddaj, Milosavljevič in politični aktivisti na RTV niso našli niti enega samega prispevka za katerega so trdili, da je bil politično pristranski. Niti enega!!!

Zaradi nesramnih laži od Marka Milosavljeviča zahtevamo javno opravičilo. Bilo bi modro, da zaradi njegovih ponavljajočih laži, razkritih v medijih, kar sam odstopi z delovnega mesta učitelja novinarstva. Še preden dobi odpoved. Ob tem se lahko upravičeno vprašamo: le zakaj bi bodoči novinarji želeli študirati novinarstvo pri Milosavljeviču? Učitelj ne zna ali noče preverjati niti dejstev in zavestno širi laži. V EU ni mogoče najti niti enega profesorja novinarstva s takšnimi karakteristikami. Novinarstva, ki temelji na resnicoljubnosti se ni mogoče učiti od človeka, ki v javnosti večkrat dokazano laže.
Novinarji nekdanje oddaje Panorama, TV Slovenija”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (3)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu