Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Po Bešič Loredanu letita še Šinkova in Brežan

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 7th oktober 2023, 11:52 dop

Prisega vlade s predsednico DZ Foto: DZ/ Matija Sušnik

Odstopno izjavo je v podpis Robert Golob po Danijel Bešič Loredanu, ki jo je pred tremi meseci že podpisal, ponudil še ministrici za kmetijstvo Ireni Šinko. Na pragu vlade pa bi se naj znašel tudi minister za naravne vire Uroš Brežan. Šinkotova, tako je slišati, se upira in noče podpisati kot je Bešič Loredan. V nemilosti se je verjetno znašla, ker ni v celoti podprla poslanske spremembe zakona o varstvu živali, ob katerem so šli lasje v zrak pravnikom in strokovnjakom za kmetijstvo, je pa bila za projektom partnerka premiera Tina Gaber, ki se zavzema tudi za čim širše razmnoževanje nutrij. Poslansko spremembo zakona o varstvu živali, s kateri država odreja dodatne pristojnosti za nadzor kmetov nevladnim organizacijam, ki bodo to zanesljivo sčasoma zaračunale na razpisih, je z vetom ustavil državni svet in bo o njej državni zbor moral ponovno glasovati.

Če odstopa Šinkotova ne bo sama podpisala, bo moral Golob predlagati odstavitev državnemu zboru na podoben način kot bo SDS z interpelacijo predlagala odstavitev Sanje Ajanović Hovnik po tem, ko se je pokazalo, da je s podjetji in zavodi v svoji lasti, v lasti svoje mame in prijateljice uspela za mešanje megle počrpati sto tisoče evrov na razpisu svojega lastnega ministrstva. Premier, ki je tudi znan po uspešnem črpanju denarja iz GEN-I v preteklosti, in po tem, da tudi sicer kot vladar ni posebej varčen, odstavitve sam ni predlagal. Obratno, podprl je ministričino ravnanje.

Valentino Prevolnik Rupel pa je Golob medtem parlamentu predlagal za ministrico za zdravje po Bešič Loredanu, ki je bil dolgo najbolj popularen minister, ker ga je Golob razglašal za jamstvo, da bo zdravstvo reformirano in modernizirano, odstop pa mu je ponudil v podpis po tem, ko je Bešič Loredan zamenjal nadzornike in šefe praktično vseh največjih zdravstvenih ustanov v državi in s sto milijoni iz državnega proračuna dosegel krepko podaljšanje čakalnih vrste v zdravstvu. To je Bešič Loredan razglasil za uspeh, ker bi sicer, kot je povedal, bilo še huje.

O dosežkih Ajanović Hovnikove, ki je za svoje sodelavce poskrbela z dolgim turističnim potovanjem v ZDA, za katerega so ji na ministrstvu profesionalci za letalsko karto plačali 3612 evrov, njen soprog pa jo je v istem letalu za isti razred kot zasebnik dobil za 973 evrov, bo SDS zahtevala razpravo državnega zbora in odstavitev ministrice, so napovedali iz največje opozicijske stranke. Za zdaj sicer vse kaže, da jo bodo koalicijske stranke ubranile, ker ravnanje ministrice ocenjujejo kot vzorno. V Gibanju Svoboda je včeraj Borut Sajovic na POP TV pri letalskih kartah opozoril na doslej neznano dimenzijo dogajanja. Dejal je: “No, in tudi pri nakupu kart se je pokazalo seveda, da so službe pomotoma rezervirale dve karti, plačali pa seveda, tako kot je prav, eno samo. Tako da bo strošek letalske poti bistveno nižji, kot je bilo objavljeno v medijih in to dokazano in prikazano z dokumenti.”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu