Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Poletje na Visu: Umazane laži o Grimsu in Tomićevi

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 9th avgust 2017, 02:08 pop

Na spletnih omrežjih in v delu medijev (Nova24TV, Dnevnik, Žurnal24…) je precej pozornosti pritegnilo, da sta na na otok Vis potovala pomembna poslanca. Celo na istem trajektu sta bila namestnica šefa Levice Luke Meseca Violeta Tomić in eden najbolj izkušenih poslancev SDS Branko Grims, ki vodi tudi komisijo za nadzor obveščevalnih služb.

Ni presenečenje, da se je takšno eksplozivno skupno potovanje sprevrglo v manjši škandal v slovenskih medijih.

Najprej Nova24TV, potem plaz

Medijsko pozornost je pritegnilo, ker je Nova24TV objavila fotografijo nekoliko utrujene poslanke na trajektu. Fotografije in tekst si kakšne posebne javne pozornosti po vsebini sicer ne zaslužita.

A poslanka se je odzvala tako, da je zgodbo Nove24TV o svojem potovanju sama povzela in na FB namignila, da bi avtor posnetka lahko bil Branko Grims, ki ga je z družino opazila na trajektu. To je storila tako:

Na spletnih omrežjih in celo v bolj resnih mediji v Sloveniji je to odmevalo.  Grims je sicer odločno zanikal in to večkrat, da bi fotografiral poslanko Levice, a pomagalo mu to ni veliko. Zanikal je denimo tako:

A mediji so se kljub demantijem razpisali, da je „pacek“, “vohun” in še vse mogoče. Podobno je bilo na spletnih omrežjih.

Dnevnik je poročal, denimo, s takšnim naslovom in uvodom “raziskovalnega” članka::

Iz Nove24TV so zanikali, da bi bil avtor fotografije Grims in objavili še nekaj fotografij, da bi dokazali, da je poslanko s psom snemal nekdo, ki je sedel nedaleč od nje.

Grims pa je twittnil celo:

 

Med zanimivejšimi odzivi na spletu je bil ta:

Kdo sta Grims in Tomićeva v številkah

Za Branka Grimsa je na zadnjih volitvah v okraju Kranj III volilo 3.748 volivcev ali 29,98 odstotka glasujočih. Za Violeto Tomić pa v okraju Ljubljana Center 1.421 ali 12.33 odstotka. Kandidirala je v istem okraju kot premier Miro Cerar, ki ga je volilo 38.76 odstotkov volivcev. Tomićevo je v okraju prehitel še kandidat SDS Mirko Brnčič Jager, ki ga je volilo 15,96 odstotka, ki pa ni bil izvoljen.

Grims je zadnja leta ves čas v SDS. Tomičeva pa je po volitvah prestopila iz DSD k TRS in je po združitvi TRS in IDS v novi stranki, ki se imenuje Levica.

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (4)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu