Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Članico Klemenčičeve KPK Selinškovo je koalicija izvolila za višjo sodnico

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 21st september 2023, 11:03 dop

Koalicija je danes za višjo sodnico v Mariboru izvolila nekdanjo članico KPK; ki jo je vodil Goran Klemenčič, Liljano Selinšek. Tretji član KPK je bil Rok Praprotnik. KPK je, ko jo je vodila ta trojka, objavila nenavadna poročila o predsednikih političnih strankah, kakršnih pred tem in po tem niso delali, v postopku pa, kot je pozneje presodilo sodišče, Janeza Janše in Zorana Jankovića komisija ni seznanilo z očitki in jima ni omogočila odgovoriti, kar bi po zakonu morali storiti pred objavo. Posledica objave s kršitvijo zakona nastalih poročil je bila zamenjava oblasti, vodenje vlade je namesto Janeza Janše prevzela Alenka Bratušek.

Selinškova je bila po kritikah iz SDS, da ni tako velika pravna strokovnjakinja, če je zagrešila takšno napako, izvoljena s 52 koalicijskimi glasovi za in 14 proti. Opozicijski poslanci so glasovali proti (SDS) ali pa se vzdržali (NSi).

Proti izvolitvi Selinškove SDS, NSi vzdržana

 

NOVA POSLANCA

Jurij Lep in Dejan Süč sta po odstopih Dejana Zavca in Martina Marzidovška že potrjena za nova poslanca. Lep je postal nadomestni poslanec namesto generalne sekretarke vlade Barbare Kolenko Helbl, ki je bila iz mariborske enote izvoljena za pravo poslanko. V primeru, če izgubi funkcijo v vladi, bo Lep avtomatično ob sedež. Zavec je bil pravi poslanec s polnim mandatom iz enote s sedežem na Ptuju in njegov poln mandat je prevzel Süč.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu