Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

DVK potrdil uradni rezultat volitev

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 14th junij 2018, 02:42 pop

Predsednik DVK Anton Gašper Frantar je prebral imena vseh izvoljenih poslancev pred potrditvijo rezultata volitev

Rezultat predčasnih volitev v državni zbor je pravkar potrdila državna volilna komisija, del rezultata so tudi imena in priimki vseh 90 izvoljenih poslancev. Ti poslanci bodo prihodnji teden, ki jih bo predsednik republike Borut Pahor povabil na ustanovno sejo, prevzeli sedeže v državnem zboru in pozneje odločali, kdo bo mandatar, ki bo sestavljal vlado in kdo bo vladal državi v prihodnjih letih.

Potrjevanje 90 izvoljenih pred DVK in v DZ

Na sejo je prišlo več kritičnih predstavnikov civilne družbe, med bolj znanimi denimo Vili Kovačič in nekdanji predsednik državnega zbora Janko Veber, ki menijo, da volilni sistem ni pravičen in da pravna ureditev strankam in kandidatom ne zagotavlja enakih možnosti.  Rezultat volitev bodo poskusili spodbiti, je napovedal Kovačič. Zdi se, da veliko možnosti, da bi jim uspelo nimajo. Na posnetku so pred začetkom seje DVK, pred vstopom v stavbo v centru Ljubljane:

Celoten spisek novih poslancev, ki ga je potrdila državna volilna komisija, z rezultatom pa bo že jutri predsednik DVK Anton Gašper Frantar seznanil predsednika republike Boruta Pahorja, je takšen:

Mandate si bodo novi poslanci potrdili prihodnji teden na ustanovni seji državnega zbora, ko bodo poskusili izvoliti tudi predsednika in podpredsednike.  Uradni in končni rezultat volitev je takšen:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (3)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu