Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Policija ne preganja Možine. Je tarča Ksenija Horvat, Vida Petrovčič ali kdo tretji?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 13th september 2023, 01:27 pop

Pa dvanajstih dnevnih so iz policije novinarju TVS Jožetu Možini odgovorili, zakaj sta policista pri vratarju povpraševala po uredniku oddaje Intervju, kar je Možina. Iz policije so Možini odgovorili, da sta policista k vratarju v stavbo policije prišla, ker so v Postojni prejeli kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti po 279. členu kazenskega zakonika. Kaznivo dejanje bi naj bilo zagrešeno v oddaji Intervju. Policija pa tudi v odgovoru Možini ne razkriva, kdo je osumljen kaznivega dejanja. Povedo pa, da Možina ni “tarča”. Intervjuje ob njem delata še nekdanja odgovorna urednica informativnega programa Ksenija Horvat, ki je tudi kandidatka za novo direktorico TVS in Vida Petrovčič, na katero se je pred časom razhudil član novega sveta RTVS Saša Hribar, ker je naredila poslovilni intervju s prejšnjim direktorjem Andrejem Grahom Whatmoughom. Zaradi ostrih izjav čez novinarje (ne le Petrovčičevo) je tedanji direktor TVS Uroš Urbanija Hribarja naznanil zaradi žaljive obdolžitve.

Urbanijo so po tem v novem svetu RTVS, ki so si ga nastavile vladne stranke (Svoboda, SD in Levica) na hitro predčasno odstavili, Hribar pa je prejšnji teden umrl. Sogovornikov v oddaji Intervju je veliko.

Možini so sporočili, da proti njemu v tej zadevi ne vodijo nobenega postopka. Kot so mi sporočili iz policije pa postopek usmerja državno tožilstvo, ki ga povsem na vrhu vodi Drago Šketa.

Člen po katerem policija preiskuje ravnanje televizijcev, je takšen:

Iz policije so pojasnili, da so podatke, med drugim o odgovornem uredniku oddaje, poskušali zbrati neposredno na televiziji in so bili zaradi tega pri vratarju. Poslali pa so tudi pisno zahtevo za posredovanje podatkov. Kot sem poročali je uprava RTVS sporočila, da policija išče odgovorno urednico, kar kaže, da so iz policije vpraševali Zvezdana Martiča in druge člane uprave, čeprav se postopek nanaša na uredništvo in njegovo organizacijo, za kar uprave niso pristojne. Da je pa odgovorna urednica celotnega informativnega programa Jadranka Rebernik, kar so menda iz uprave po tem sporočili policiji, je splošno znan podatek.

Odgovor policije Možini je bil takšen:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu