Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Po “turbo anusu” Hribar v težavah še zaradi zmerjanja novinarke za “sugar muti” in novinarjev Panorame z vsem mogočim

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 15th junij 2023, 08:05 dop

Ker je novinarko Vido Petrovčič zaradi intervjuja z generalnim direktorjem RTVS, ko ga je koalicija Roberta Goloba predčasno odstavila, označil za “šugar muti”, novinarje Panorame pa ozmerjal z vsem mogočim, se bo svetnik RTV Slovenija Sašo Hribar morda moral znova zagovarjati celo na sodišču. Z dolgim jezikom je veliko pozornosti pritegnil že v preteklosti, zaradi trditve, da je Petar Radović “turbo anus” pa je bil tudi že v dolgem postopku na sodišču, kjer pa je na koncu pred ustavnim sodiščem obveljalo, da ni šel čez meje svobode govora.

V. d. direktorja Televizije Slovenija Uroš Urbanija je po pooblastilu v. d. generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha policiji naznanil kaznivo dejanja žaljive obdolžitve, ker je na konstitutivni seji Sveta RTV svetnik Hribar “grobo žalil in poniževal novinarje in novinarke RTV Slovenija”.

Kot so sporočili iz RTV Slovenija bi glede na priporočila Sveta za preprečevanje sovražnega govora, ki ga vodi Nika Kovač, pričakovali, da tovrstno neprimerno komunikacijo nemudoma ustavi predsednik Sveta RTV Goran Forbici. Ker se to ni zgodilo, je v. d. direktorja Televizije Slovenija sprožil postopek pred organi pregona. Iz RTV Slovenija so opozorili, da je v preteklosti sodišče že odločilo, da je uporaba izraza »prostitutka« neprimerna označba za novinarko. Ocenjujejo, da je povsem enako neprimeren izraz uporabil svetnik, ko je Vido Petrovčič označil za »sugar muti«. V naznanilu kaznivega dejanja opozarjajo, da je termin žaljiv, saj opredeljuje osebo, ki ponuja finančne in materialne usluge mlajši osebi v zameno za seksualne ali romantične užitke. Kot “sugar muti” je Hribar Petrovčičevo označil zaradi intervjuja, ki ga je naredila z generalnim direktorjem RTV Slovenija. To je storil na seji sveta RTV Slovenija kot izvoljen svetnik, seja pa je bila javni dogodek.

Sašo Hribar, ki je sicer tudi znan komik, gre kot funkcionar pogosto na mejo dopustnega. Kar desetletje je, denimo trajal spor s Petrom Radovićem, ki ga je Hribar označil kot “turbo anus”. Na koncu je ustavno sodišče odločilo v prid svobode govora.

V. d. direktorja televizije Urbanija pričakuje, da se bo Hribar za svoje besede opravičil in podal nepreklicni odstop s svoje funkcije. Naznanitev kaznivega dejanja je bila posredovana na policijo.

Naznanilo je takšno:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu