Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

V spomin na ljudi, ki so bežali iz mesta Khojaly

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 2nd junij 2018, 12:35 pop

S spominskim obeležjem v Parku spominov Dobrava pri Mariboru, ki je posvečeno spominu in opominu na 613 civilistov, med njimi je bilo 63 otrok, ki so bili pobiti pri poskusu pobega iz mesta Khojaly v Azerbajdžanu , se je Slovenija ta teden pridružila vrsti držav, kjer že stoji pomniki na grozodejstva v tem mestu, ki so bila posledica sporov o mejah po razpadu Sovjetske zveze med Armenci in Azerbejdžanci.

Obeležja, ki opominjajo na grozodejstva v mestu Khojaly, stojijo tudi v Berlinu, Sarajevu, v Hagu, Ankari…

S spominsko tablo azerbajdžanskim žrtvam država izraža nasprotovanje nasilju, etnični, verski ali drugi diskriminaciji. V park spominov Dobrava je tudi prostor zadnjega počivališča in spomina na žrtve iz Hude jame. Ob predstavnikih Azerbajdžana je bil na otvoritvi kot predstavnik slovenske države predsednik državnega sveta Alojz Kovšca.

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (6)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu