Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Airbus, ki so ga Rusi ukradli, pristal na njivi v Novosibirsku

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 12th september 2023, 04:39 pop

Neverjeten video posnetek kaže potnike Airbusa A320, ki hodijo po polju ob letalu, ki bi zaradi okvare skoraj strmoglavil, a je pilotom uspelo pristati na njivi. Na letalu, ki je priletel iz letovišča Soči ob Črnem morju, pristati pa je poskušal v Omsku, je bilo 159 potnikov in šest članov posadke. Letalo je po neuspešnem poskusu pristanka obračalo, potem pa naglo izgubilo višino in pristalo na polju v regiji Novosibirsk.

Letalo je staro 19 let. Številne ruske letalske družbe so imela ob napadu na Ukrajino zahodna letala najeta, in so jih ob sankcijah zaplenili. Ukradli po domače. Težave pri teh letalih, kupljenih in najetih, so zadnje leto s servisiranjem. Ni jasno, ali je nesreča morebiti posledica tega. Letalo, ki je pristalo na njivi, je eno od tistih, ki so jih Rusi ukradli.

Po informacijah družbe Ural Airlines pri zasilnem pristanki ni bilo žrtev ali poškodovanih.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu