Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Bo Srbija uvedla sankcije proti Rusiji?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th april 2023, 09:51 pop

Po Indiji, ki se je pridružila zahodnim omejitvam pri nakupu ruske nafte in ne namerava spodkopavati zahodnih sankcij proti Rusiji, prihajajo presenetljivi signali tudi iz tradicionalne zaveznice Rusije Srbije, kjer je minister za gospodarstvo Rade Basta javno pozval, da bi se tudi vlada Srbije morala pridružiti sankcijam proti Rusiji zaradi napada na Ukrajino, ker država plačuje visoko ceno, ko vztraja na ruski strani.

Ali se bo v Srbiji zgodil preobrat, ko gre za tradicionalno zavezništvo z Rusijo, še ni povsem jasno. Predlog Baste je podprl minister brez listnice in podpredsednik socialistične stranke Srbije Đorđe Milićević.

Da prihaja do sprememb, je deloma pokazalo že, ker je Srbija sporočila, da ne bo več kupovala ruskih reaktivcev MIG-29, ker Rusija ne zagotavlja servisa niti za tiste, ki jih Srbija že ima, v igri so po novem francoski večnamenski lovci Rafale. Nakupi orožja kažejo zavezništva.

Na pragmatičnost Srbije pa je pokazalo tudi, ko smo izvedeli, da srbska vojaška industrija preko posrednikov v Turčiji prodaja strelivo sicer ruskega izvora Ukrajini. Šlo je za relativno majhne količine raket glede na dnevno porabo na fronti.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu