Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ukrajinci skozi najbolj utrjeni del ruske obrambe

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 27th avgust 2023, 12:06 pop

Ukrajinska vojski je uspelo priti skozi niz ruskih obrambnih položajev, ki so po ocenah ameriških in ukrajinskih virov najzahtevnejši, je dogajanje v Zaporožju v zadnjem dnevu ocenil ameriški inštitut za vojne študije (ISW). Ukrajinska vojska je napredovala 1,5 km južno na območju severovzhodno od Novoprokopivke v Zaporožju.

Iz tega področja je objavljen tudi video posnetek uničevanja ruskih obrambnih linij s topništvom, zaradi katerega je začela ruska pehota bežati, a so se s tem znašli v še bolj brezupnem položaju.

Prodor je nadaljevanje osvojitve naselja Robotine, s čemer se ukrajinska vojska bliža mestu Tokmak. Z nadaljevanjem prodora bi lahko prišli do Azovskega morja in s tem prekinili kopensko povezavo Rusije z okupiranim Krimom in delov jugozahodne Ukrajine.

Da je Ukrajincem s prebojem uspelo priti v zaledne položaje ruske vojske, opozarjajo tudi ruski vojaški blogerji, po ocenah v ukrajinski vojski pa so s tem prišli v območje, kjer je sil ruske vojske veliko manj in je mogoče hitreje napredovati.

Kaj za ruske vojake pomeni, če se ukrajinska vojska pojavi za njimi, kaže posnetek izpred dveh dni, kako bežeči ruski vojak priteče do ukrajinskih, ker meni, da so to njegovi. Imel je srečo, da je preživel tek proti avtomatski puški.

Na premike bi se naj po ocenah v ukrajini ruska vojska odzvala s premikom svojih rezervnih elitnih enot iz Luhanska v Zaporožje, kar pa bi lahko oslabilo rusko vojsko tam.

Ocene ukrajinske vojske o izgubah ruske dan prej, so takšne:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu