Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

UKC LJ bo v ponedeljek solidaren z delom in ne kot SB Celje z nedelom

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 10th avgust 2023, 06:30 pop

“V ponedeljek, 14. 8. bomo v UKC Ljubljana zagotovili vse zdravstvene storitve, ki so bile za ta dan predvidene, tako ambulantne kot hospitalne. UKC Ljubljana izvaja solidarno dejavnost v vsem svojem delovanju, zato bomo solidarnost na Dan solidarnosti v UKC izrazili na način, da bomo opravili vse predvidene zdravstvene storitve za bolnike.” Tako so se v ljubljanskem kliničnem centru povsem drugače kot v Splošni bolnišnici Celje (SBC) odzvali na vladno odločitev, da bo v ponedeljek zaradi solidarnost s prizadetimi v poplavah prosti dan.

V Celju so, ko je vlada razglasila, da bo v ponedeljek dela prost dan, odpovedovali zdravstvene storitve ljudem. Nerodno pri tem je bilo, da vlada sploh ni bila pristojna odločati o prostem dnevu. V parlamentu pa so postopek odločanja šele začenjali, koalicija je prosti dan sinoči izglasovala, danes pa o tem odloča še državni svet.

Ali bo izglasoval veto na interventne ukrepe, kar je malo verjetno, bo znano do 14 ure. Hitijo pa tudi zaradi tega, da bi lahko bile spremembe zakona čim prej objavljene, da bi čim hitreje pomagali in tudi odpravili negotovost ali v ponedeljek bo prosti dan ali ne.

V Splošni bolnišnici Celje so vladno politiko razumeli tako, da so za ponedeljek na operacije in druge posege že naročene bolnike obvestili, da stvar odpade:

Ali podpirate, da bo v ponedeljek dela prost dan za žrtve hude ujme?

Loading ... Loading ...

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu