Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Zaradi napake vlade odpovedujejo zdravstvene storitve

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 9th avgust 2023, 06:41 pop

Po državi, ker je vlada razglasila, da bo v ponedeljek dela prost dan, zdravstvene ustanove odpovedujejo zdravstvene storitve. Nerodno pri tem je, da vlada sploh ni pristojna odločati o tem. V parlamentu pa postopek odločanja, ali bi uzakonili prost dan, šele poteka in odločitve še niso sprejete. Tudi, če danes poslanci to izglasujejo, ni nujno, da bo takoj obveljalo.

Temelji za odločanja o odpovedi storitev v zdravstvu so povsem nepravni. Kriva pa je vlada, ki je zmedo sama povzročila z napačnim obveščanjem javnosti. Stiske, ker položaj ni jasen, pa so tudi drugje.

V Celju so, denimo, bolnike o tem, da zaradi vlade odpovedujejo zdravstvene storitve, že obveščali tako:

Vlada je svojo odločitev, za katero sploh ni pristojna, parlamentu lahko le predlaga spremembe, razglasila tako:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (3)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu