Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Poletje ujm: Turist zaparkiral gasilce na Bledu

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 2nd avgust 2023, 08:00 pop

Gasilci, ki so včeraj posredovali po padcu drevesa na turistični vlakec na Bledu, so imeli nekaj težav, kako z vozilom priti iz svoje garaže, ker jih je zaparkiral avstrijski turist. “66-letni državljan Avstrije je s parkiranim osebnim avtomobilom pred garažna vrata PGD Bled, na označeno pot, namenjeno intervencijskim vozilom, kjer je to prepovedano, onemogočil gasilcem takojšen izvoz na intervencijo,” so dogajanje opisali iz policije. Ujme, ki zahtevajo tudi posredovanja gasilcev, si to poletje sledijo iz tedna v teden.

Avto so gasilci prestavili, policisti pa so kršitelja oglobili z osemdeset evri kazni. Ker je plačal takoj, ga je stalo pol manj. O parkiranju, na kraju, kjer oznak, da to ni dovoljeno, skoraj ni mogoče spregledati, so iz policije zapisali: “Takšna dejanja so skrajno neprimerna, nepremišljena in nespametna. Saj vsi dobro vemo, da je pri varovanju življenja ljudi in njihovega premoženja, vsaka sekunda še kako pomembna in dragocena. Svetujemo, da se vedno poslužujete parkirnih mest, ki so za to namenjena in nikoli ne parkirate na intervencijske poti, parkirne prostore za invalide in na podobne prostore, saj imajo poseben namen!”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu