Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Streli pred gostilno v bližini Lenarta

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 28th avgust 2023, 07:15 pop

V soboto zvečer je moški pred gostinskim lokalom v bližini Lenarta v Slovenskih goricah s pištolo streljal in se s kraja odpeljal. Sam sem bil tisti dan v bližini Lenarta, a področje je veliko in sam nisem nič opazil. Moški pa tudi ni nikogar zadel.

Policisti in kriminalisti pa so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja ugotovili, da se je 58-letni moški v gostinskem lokalu sprl z drugim gostom lokala ter se po tem odpeljal s kraja. Čez nekaj časa se je z vozilom vrnil pred lokal, kjer je s pištolo kalibra 7,62 v neznani smeri izstrelil najmanj osem nabojev in se odpeljal. Zaradi izstreljenih nabojev ni bil nihče telesno poškodovan. Kriminalisti in policisti so osumljenca za streljanje prijeli pri njem doma in je v pridržanju. Po odredbi sodišča so opravili hišno preiskavo in ob pištoli kalibra 7,62 mm in večjega števila nabojev, zasegli še več kosov orožja in streliva, za katerega osumljeni ni imel dovoljenj ali pa jih sploh ni mogoče pridobiti, ker gre za prepovedano orožje.

Najdeno orožje je bilo takšno:

Policija je napovedala kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1, kazni za to so od enega do osmih in od pol do petih let zapora.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu