Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Habib po kraji telefona Zali v Cutty sarku izginil

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 5th oktober 2018, 05:41 pop

Sodnica za mladoletne na okrožnem sodišču v Ljubljani Metka Bergant Debevc je ustavilo postopek proti državljanu Libije Habibu Alhamedu, ki je med sodnim postopkom postal polnoleten, ker je februarja ukradel telefon Zali in bil nasilen do policistov, ki sta krajo opazila in mu telefon odvzela in ga pozneje vrnila mladenki. Policistoma se je fizično upiral, ju zmerjal, da sta “rasisitična policijska pujsa” in grozil, da ju bo ubil. Nadaljevanje postopka je – je ugotovilo sodišče – nesmisel, ker je storilec, sicer prosilec za mednarodno zaščito, junija izginil.

Izginil je že Mohamed

O podobnem primeru sem v Spletnem časopisu poročal avgusta, ko je sodišče presojalo ravnanje Mohameda Khiata, ki je februarja dekletu, tudi z imenom Zala, na Tržaški cesti v Ljubljani ukradel 320 evrov vreden mobilni telefon Samsung J7. V tistem primeru je sodišče storilca obsodilo, a sodbe ni moglo nikomur vročiti, ker je Mohamed medtem iz azilnega doma izginil neznano kam. Tokrat pa je Habib v lokalu Cutty sark v centru Ljubljane drugi Zali, ki je bila tam s prijateljicami na pijači, ukradel Iphone 6 vreden 500 evrov, a je imel precej nesreče, ker sta ga opazila kriminalista Luka in Erik, ki sta ga ustavila, odzval pa se je precej burno. Obvladala sta ga šele s strokovnimi prijemi in s precej težav in nasilja. Policista je Mohamed med nasilnim prerivanjem žalil, da sta “rasistična policijska pujsa”, vpil je tudi, da ju bo ubil. Obvladala sta ga šele z rabo plinskega razpršilca in dodatno pomočjo.

Sodišče se je s predlogom tožilstva, naj ustavi postopek, ker je obtoženi izginil, strinjalo. Pred tem je ugotovilo, da sta policista Zali nepoškodovan telefon vrnila, sodišču pa sta kriminalista pojasnila, da tako dolgotrajnega in intenzivnega upiranja še nista doživela, mladenič je prenehal šele, ko sta poklicala dodatno pomoč in so ga vklenili. Da gre za prosilca za azil sta ugotovila iz njegove osebne izkaznice. Preko Centra za socialno delo je sodišče izvedelo, da je Habib junija samovoljno zapustil azilni dom in da ne vedo, kje je.

[sociallocker id=10707][/sociallocker]Po podatkih policije pa v Sloveniji nima ne stalnega, ne začasnega bivališča in tudi ne zaposlitve. Sodnica za mladoletne Metka Bergant Debevc je zaradi tega ustavila postopek.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (6)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu