Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kongres Levice: Poraženec volitev Mesec bi bil še šef

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 1st julij 2023, 06:33 dop

Na kongresu stranka Levica danes ponovno izbira svoje vodstvo, za koordinatorja bo znova izbran Luka Mesec, ki stranko vodi, kar obstaja. Mesec je pred kongresom povedal, da zadnjič kandidira za koordinatorja, mandat je dvoleten in da na kongresu ne pričakuje težav. To je nekoliko nenavadno, ker je Levica eden največjih poražencev lanskih parlamentarnih volitev. Krepko so poslabšali rezultat v primerjavi z volitvami leta 2018 in tudi 2014. Praviloma za polome voditelji niso nagrajeni. A Slovenija je izjema.

Slabi rezultati na volitvah se zrcalijo tudi v finančnih rezultatih stranke, ki zadnja leta posluje z več odhodkov kot prihodkov in je zašla v rdeče tudi, ko gre za bilančni rezultat v celoti:

Je pa Levici Luke Mesece, podobno kot SAB Alenke Bratušek in LMŠ Marjana Šarca, ki še v parlament nista prišla, uspel velik met po volitvah, ko jim je Robert Golob dodelil številne položaje v vladi. Na to je v odzivu na ta članek, v katerem sem pisal le o volilnem dogajanju, opozoril Bojan Požar. Tako:

Kongres je bil v Celju in nanj je prišel tudi član stranke Matija Kovač, ki je župan tega mesta. Na lanskih volitvah, ko je presenetljivo premagal Bojana Šrota, ni kandidiral kot kandidat Levice.

Večina prihodkov Levice zadnja leta je iz državnega proračuna, to so v glavnem dotacije, ki jih dobijo zaradi rezultata na volitvah poslancev. Ker so na volitvah lani doživeli precejšen poraz, so se jim ti prihodki letos že še dodatno znižali. So se pa zadnja leta nekoliko popravili po članarinah. S članarinami in darili lahko stranki po novem pomagajo tudi številni funkcionarji, ki so jih dobili v vladi.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu