Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Cukjati: Golobu naj pomaga Borut Pahor

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 5th marec 2024, 07:08 pop

Za pomoč iz slepe ulice, ki ogroža zdravstveni sistem in bolnike, v katero je zašla vlada Roberta Goloba, ki poskuša na vse načine onemogočiti zdravniški sindikat Fides, ko ta vztrajajo, da mora vlada uresničiti svoje podpisane zaveze, je predsednik Zbora za republiko France Cukjati predlagal pomoč nekdanjega predsednika republike Boruta Pahorja.

Asta Vrečko in Borut Pahor Foto: Borut Živulovič Bobo za UKOM

Izjavo objavljam v celoti:

Stavki zdravnikov ni videti konca.

Razumljivo je, da Fides nič več ne zaupa vladnim dogovorom, tudi če so črno na belem podpisani. Zastoj v reševanju stavkovnih zahtev pa se kaže v vse večjem umanjkanju nadurnega dela zdravnikov. Namesto, da bi za skrajševanje čakalnih vrst omogočili in spodbujali uporabo diagnostičnih in terapevtskih zmogljivosti, ki v popoldanskih in večernih urah po mnogih klinikah samevajo, pa se uresničuje napoved »totalne vojne«. Vse več zdravnikov tudi napoveduje, da po koncu stavke ne bodo več dali soglasja za nadurno delo preko evropskega normativa, saj ne želijo biti »dvoživke« in »delati samo za denar«.

Klasična stavka za delavske pravice je v primeru zdravnikov že davno prešla v nevaren ideološko-družbeni spopad. Nevaren za učinkovitost zdravstvene službe. Nevaren za bolnike. Kot edini izhod iz te slepe ulice se ponuja mediacija, v kateri nimajo besede le oblast, zakoni in odredbe, ampak tudi ljudje kot ljudje. Iščemo torej verodostojnega mediatorja, človeka širokega srca, človeka empatije, nekonfliktnosti in globokega razumevanja državniških vprašanj. Človeka, ki bi bil po našem prepričanju sprejemljiv za obe strani.

To je prejšnji predsednik države Slovenije, gospod Borut Pahor.

France Cukjati, predsednik

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu