Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Golob je krajo svoje identitete prijavil pred tremi meseci

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th april 2023, 09:14 pop

Krajo identitete, ker je nekdo v Romuniji na Banki Raiffeisen leta 2018 odprl bančni račun na njegovo ime, je Robert Golob tožilcem prijavil decembra lani, torej pred tremi meseci, je premier Jelki Godec (SDS) danes odgovoril na vprašanje, kdaj in komu je prijavil krajo identitete. Enako je Godčeva vprašala že novembra lani in takrat ji je premier odgovoril, da bi škodilo preiskavi, če bi razkril, ali je sprožil kak postopek zaradi kraje svoje identitete. Tako je to povedal novembra:

“So mi povedali iz banke, da je račun neaktiven in da so ga sami zaprli. Kljub temu sem predal zadevo odvetnikom, da naj jo razčistijo do konca. Vse ostalo glede postopkov je – to bi morali vi vedeti – karkoli bom o postopkih tukaj govoril, bom kompromitiral ravno tisto, k čemer me napeljujete, preiskavo.”

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič (Svoboda) je Godčevi lani zavrnila pisno vprašanje premieru o kraji identitete v Romuniji. Tudi, ko je Godčeva novembra še v državnem zboru vztrajala, naj Golob pove, ali je prijavil krajo identitete, je Klakočar Zupančičeva opozorila, da Golobu po njenem mnenju ni treba odgovoriti. A Golob je novembra le odgovarjal. Ni pa odgovoril. Smo pa zdaj, marca, ob ponovitvi enakega vprašanja, izvedeli, da so decembra lani njegovi odvetniki le prijavili krajo identitete tožilcem v Romuniji.

Tudi včeraj sta imela Klakočar Zupančičeva in Golob težave, kaj Godčeva sprašuje. Pisno je napovedala, da bo vprašanje o “zagotavljanju varnosti pri opravljanju digitalnih storitev na področju bančništva in gospodarstva”. Klakočar Zupančičeva je, ker je bilo vprašanje konkretno o kraji identitete Golobu, dejala: “Opozarjam vas, da sama menim, da glede na določila poslovnika to ni poslansko vprašanje.” Golob pa se je strinjal, da to ni vprašanje, ki je bilo napovedano, a vendarle povedal, da je prijavil krajo identitete. Godčeva je dodatno vprašala, kdaj in pri kom je to storil. Premierov odgovor objavljam v celoti, ker je to v parlamentu tudi zahteval:

Robert Golob Foto: DZ/Matija Sušnik

Premier Robert Golob (Svoboda) “Bom pojasnil, namenoma, ker imam to priložnost in hvala zanjo, pa upam, da bo tudi v celoti preneseno. Tekom decembra 2021, preden sem se odločil, da se podam v politiko, sem od FURS-a zahteval dve potrdili. Prvo, da imam vse davke plačane, in drugo, da nimam nobenega računa v tujini, ker nikoli nisem nobenega odprl. Na kar me je FURS opozoril, da obstaja račun na moje ime z, mimogrede, napačnim naslovom. Navedena je bila ulica, ki ne obstaja: Kromberk 72. Kromberk 72 ne obstaja v Sloveniji. Pa je kljub temu bil račun odprt. Na njem ni bilo nikoli niti enega evra, to sem vse pojasnjeval v predvolilni kampanji in z veseljem pojasnim še zdaj. Enega evra nikoli na tem računu. Isto sekundo, ko so se moji odvetniki obrnili na banko in jo vprašali, od kje ta račun, je banka sama 3. januarja 2022 račun zaprla z obrazložitvijo, da ni bil nikoli uporabljen. Toliko o tem računu. Kasneje so odvetniki svoje postopke peljali po prijazni poti do banke, mogoče so bili preveč prijazni. Decembra lansko leto, so vložili prijavo na tožilstvo v Romuniji in če boste zdaj rekli, da vas zanima dokaz tega, ker mi seveda ne boste verjeli, vam še enkrat povem, da z veseljem to pojasnjujem tukaj, zaradi tega, ker so kamere in ker je prav, da ljudje vedo, koliko laži na temo romunskega računa in vseh ostalih stvari, ker verjamem, da bo vaš kolega kasneje od njih podobno enako spraševal, je bilo plasiranih od volitev. Plasirane so z enim samim namenom. Ne zato, da bi se karkoli razčistilo, ampak z namenom, da se poskuša vnašati med ljudi zmedo. No, ampak tako kot vam ni uspelo pred 24. aprilom, vam tudi zdaj nam bo, zaradi tega, ker so glede tega računa in vseh ostalih stvari stvari natančno take kot so bile pred aprilom, 24. lansko leto in nič drugačne.”

Škandal z nenavadnim bančnim računom se je začel, ko sem aprila lani zapisal, da ne verjamem trditvi Roberta Goloba, ko je odgovarjal na zgodbo o provizijah pri poslih v BiH, da nima niti računa na tujem. Kar mu v zgodbi nihče ni očital. Da mu ne verjamem, da nima računa v tujini, sem zapisal kot odgovorni urednik Siol.net v kolumni z naslovom Kaj nam prikriva Robert Golob. Bilo je pred volitvami. V naslednjih dneh se je pokazalo, da Golobu res ne gre verjeti. Pokazalo se je, da je bil račun na njegovo ime odprt v Romuniji na Banki Raiffeisen. Leta 2018. Streljal od sedeža predstavništva GEN-I tam. V kolumni sem predstavljal, kaj pokušajo kandidat in drugi mediji, prikriti. Pri Golobu je bilo tega veliko. 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu