Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kampanje: V mladega kmeta Kordiša Levica ni investirala niti centa, volil pa ga tudi ni skoraj nihče

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 26th februar 2023, 01:59 pop

Za kampanjo predsedniškega kandidata Mihe Kordiša so porabili 8.494 evrov, stranka pa za kampanjo Kordiša sama ni prispevala niti centa, je razkrila stranka Levica v poročilu, ki je objavljeno na portalu Ajpes. V poročilu trdijo, da so vseh 8.494 evrov zbrali s prostovoljnimi prispevki. Z imenom in priimkom pa ne razkrivajo niti enega donatorja. Kordiševa kampanja ni bila najbolj skromna. Še manj je porabila kandidatka Resni.ce ginekologinja Sabina Senčar, ki pa je s pol manj denarja dosegla precej boljši rezultat od poslanca Kordiša. Pregled podatkov iz doslej objavljenih poročil o kampanjah je takšen:

Kordiš je med vsemi predsedniškimi kandidati na volitvah zbral daleč najmanj glasov volivcev, v času kampanje pa smo izvedeli, da je za svoj kmetijski Zavod za trajnostno družbeno gospodarstvo (TOZD), ki je zadnja tri leta posloval brez zaposlenih, brez stroškov za delo in s stalnim minusom na koncu bilance, ta poslanec Levice Luke Meseca prejemal državne dotacije za mlade kmete. Takšni zavodi so sicer značilnost Levice, podobnega je ustanovil tudi zdaj minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac, znan je pod imenom Inštitut 8. marec, vodi ga Nika Kovač, je pa izjemno cenjen in močno propagiran med novinarji in v medijih, ki so blizu in povezani z Levico.

Poročila doslej še niso objavljena za tri na volitvah najuspešnejše kandidate: Milana Brgleza, Anžeta Logarja in Natašo Pirc Musar. Med temi je kot strankarski kandidat SD in Gibanja Svobode nastopal le Brglez. Logarju in Pirc Musarjevi kampanj niso vodile njune stranke. Ob treh najuspešnejših bo, ko bo poročanje in poslovanje pregledalo računsko sodišče, delno povrnitev stroškov dobil še Vladimir Prebilič. Pogoj je namreč najmanj deset odstotkov glasov.

Celotno poročilo o kampanji za predsedniškega kandidata Miho Kordiša je takšno:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu