Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Polom NSi s sto tisoč evri za Cigler Kralja, prehitela jih je Resni.ca s pet tisoč evri

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 13th januar 2023, 08:21 dop

Za predsedniško kampanjo Janeza Ciglerja Kralja je NSi porabila 101.535 evrov. To piše v poročilu o kampanji, ki jo je za NSi vodil Matej Tonin, objavljeno je poročilo na portalu Ajpes. NSi je po predsedniških volitvah o porabi denarja poročala druga. Pred njimi je to za kandidatko Sabino Senčar storil Zoran Stevanović (Resni.ca). Kampanja Resni.ce za Senčarjevo je bila veliko učinkovitejša od kampanje NSi za Cigler Kralja. Z dvajsetkrat manj denarja je Stevanović s Senčarjevo dosegel boljši rezultat kot Tonin za Cigler Kralja. Kandidat NSi je v kampanjo vstopil pozno in zdi se, da je večina volivcev njegovo kandidaturo razumela bolj kot obliko promocije stranke in ne kot resen poskus priti v predsedniško palačo.

Boljše od Cigler Kralja se je pred štirimi leti odrezala nekdanja predsednica NSi Ljudmila Novak, ki je s pol manj denarja takrat dosegla boljši rezultat. Po številu volivcev je bila na četrtem mestu. Pred njo so bili Borut Pahor (47,2%), Marjan Šarec (24,8%) in Romana Tomc (13,8%). Grafično je primerjava dosežkov v kampanjah Cigler Kralja, Novakove in Senčarjeve takšna:

Na predsedniških volitvah je Cigler Kralj dosegel predzadnjo mesto, slabši je bil le še Miha Kordiš (Levica).

Kordiš se nam je v času pred predsedniškimi volitvami predstavil kot mlad kmet, ki je za svoj kmetijski TOZD sposoben pridobiti tudi državni denar, posloval pa kot kmetijski podjetnik ob poslanskem delu ni zelo uspešno in v kampanji mu s tem volivcev ni uspelo prepričati.

Celotno poročilo o kampanji kandidata NSi je takšno:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu