Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Je Robert Golob Failo Pašić posvaril, da jo spremlja Sova?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 26th februar 2023, 01:59 pop

Faila Pašić, za katero se je po volitvah govorilo, da bo dobila zaposlitev v kabinetu predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič, a je tam potem niso zaposlili, pozneje pa je precej poniknila, ko je tednik Reporter poročal, da je njen 26 letni partner Mustafa Alnajjar obtožen posilstva mladoletnice, je, kot kaže, znova v središču pozornosti. Po neuradnih informacijah, ki jih je danes objavila Nova24TV, je Pašićevi boljšo zaposlitev kot jo ima v njegovi stranki poskušal urediti premier Robert Golob, ob tem pa bi naj Golob Pašićevi razkril, da jo spremlja Sova v povezavi z Iranom in Irakom, zaradi česar morata omejiti njuno elektronsko komunikacijo. Za službo pa bi jo naj napotil k ministrici Sanji Ajanovič Hojnik (Gibanje Svoboda), da bi ji uredila delo na notranjem ministrstvu in k Dominiki Švarc Pipan (SD), ki vodi pravosodje.

Lani, ko Pašićevi ni uspelo dobiti službe v parlamentu, so jo zaposlili v Gibanju svoboda

Alnajjarjevo posilstvo mladoletnice naj bi se, kot je poročala revija Reporter, zgodilo zraven prostorov humanitarke Faile Pašić v Ljubljani že pred volitvami, obtoženi je dejanje zanikal, češ da ni bilo prisile in se branil s prostosti, ker tožilka Alenka Jesenko zanj ni predlagala pripora, Pašićeva pa mu je, je še poročal Reporter “stala ob strani in mu poskušala pomagati”.

Na posnetku je Faila Pašić ob nastajanju državnega zbora pred pisarno predsednice državnega zbora.

Faila Pašić Foto: Peter Jančič

Z Alnajjarjem je bila Pašićeva na proslavi zmage gibanje Svobode v ljubljanski Cvetličarni po razglasitvi rezultatov volitev in sta se znašla na posnetkih številnih medijev v družbi z Urško Klakočar Zupančič in Marto Kos. Kosova je medtem stranko Gibanje svoboda zapustila. Lani, ko Pašićevi ni uspelo dobiti službe v parlamentu, so jo zaposlili v Gibanju svoboda, kjer je takrat za odnose z javnostmi še skrbela nekdanja novinarka necenzurirano Vesna Vuković, ki je medtem postala generalna sekretarka stranke. Zaposlitev so potrdili za Reporter, ki je lani preverjal posledice preiskave posilstva mladoletnice.

V preteklosti bi se naj z dejavnostjo Pašićeve ob obveščevalni službi ukvarjala tudi komisija za nadzor obveščevalnih služb, ki pa v tem mandatu deluje na nenavaden način, ker so si vse položaje v njej razdelili predstavniki vladne koalicije in NSi, ki so dosegli dogovor, kako bodo preprečili, da bi nadzor ravnanja vlade na področju financ in obveščevalnih služb v državnem zboru vodila daleč največja opozicijska stranka SDS. Vodenje obeh najpomembnejših nadzornih komisij je prevzela NSi, ki to pojasnjuje s tem, da želi stopiti iz sence SDS in da se predsednik SDS Janez Janša ni bil pripravljen dogovoriti z Matejem Toninom, katere položaje si želi NSi, ko so mu to predlagali. Komisijo, ki bi lahko preverila morebitno uhajanje informacij o dejavnosti Sove v povezavi s Pašićevo preko Goloba Pašićevi, danes vodi Janez Žakelj (NSi), podpredsednik je Jožef Horvat (NSi), člani pa so Matej Tonin (NSi), Teodor Uranič (Svoboda), Predrag Bakovič (SD) Nataša Sukič (Levica) in Jernej Vrtovec (NSi).

Za odziv, ali je Robert Golob res poskušal pomagati do boljše zaposlitve Pašićevi in jo napotil k ministricama in o domnevnem informiranju o nadzoru Sove, sem prosil kabinet predsednika vlade. Iz kabineta premiera so vse zanikali.

Odziv je v celoti objavljen tukaj:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu