Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Vladna sramota v Jernejevem kanalu

(Last Updated On: 12/03/2017)
image_pdfimage_print


»V Jernejevem kanalu so na protipravno postavljene pomole in privezne boje nedovoljeno privezana številna plovila, med njimi je precej zapuščenih, poškodovanih in tudi delno ali v celoti potopljenih,« računsko sodišče opozarja v danes objavljeni reviziji o upravljanju Jernejevega kanala od 1. 1. 2003 do 31. 12. 2015. Celotna revizija je dostopna: tukaj.

Posnetki iz revizijskega poročila računskega sodišča

 

Množica zapuščenih, potopljenih in podobnih plovil, opozarjajo revizorji, kazi zunanjo podobo Krajinskega parka Sečoveljske soline in predstavlja večjo potencialno nevarnost, ki bi lahko v prihodnosti imela škodljive posledice na to zavarovano območje, ki je tudi del območja Natura 2000. Vlada se je neurejenega stanja v Jernejevem kanalu zavedala že ob podelitvi koncesije za upravljanje parka leta 2003 in se zavezala, da bo takoj pričela z ustreznimi postopki iz svoje pristojnosti, da se najkasneje v treh letih odstranijo vsa privezana plovila v Jernejevem kanalu.

Vlada ni zagotovila nikakršnega nadzora

Poslovanje vlade pri upravljanju Jernejevega kanala ni bilo učinkovito, je ugotovilo računsko sodišče. Vlada ni izvedla aktivnosti, povezanih z odstranitvijo nedovoljeno privezanih plovil v Jernejevem kanalu, niti ni nikogar pooblastila, da bi izvedel aktivnosti v zvezi z odstranitvijo protipravno postavljenih pomolov v Jernejevem kanalu. S tem je kršila Koncesijsko pogodbo za upravljanje Krajinskega parka Sečoveljske soline in rabo naravne vrednote Sečoveljske soline. Vlada v obdobju, na katero se nanaša revizija, ni izvedla nadzora nad izvajanjem koncesijske pogodbe za upravljanje, prav tako za izvedbo nadzora ni pooblastila drugih oseb. Vlada tudi nikoli ni preverila, ali in kako so nadzor nad izvajanjem koncesije opravljali drugi pristojni organi. Poleg tega ni ustrezno usmerjala, spremljala oziroma nadzorovala dela ministrstva pri izvrševanju njegovih nalog v povezavi z upravljanjem Jernejevega kanala…

(Visited 2 times, 1 visits today)

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: