Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Goloba danes ne bo pred poslance, prvič se ni opravičila Emilija Stojmenova Duh

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 26th februar 2023, 02:02 pop

Premier Robert Golob (GS) danes opoldne ne bo odgovarjal na vprašanja poslancev opozicijskih SDS in NSi o povišici plač za 600 evrov, ki jo je že za januar Golob dodelil sodnikom in tožilcem, o plačah drugih funkcionarjev in uslužbencev v javnem sektorju, kjer ni takšne velikodušnosti in tudi ne o pregonu korupcije in organiziranega kriminala po hitrih kadrovskih spremembah v policiji. Predsednik vlade se je opravičil in bo na vprašanja poslancev odgovarjal jutri zjutraj. Jutri bo državni zbor volil tudi kopico novih ministrov. Prvič, kar imamo vlado Gibanja svobode, SD in Levice, se danes poslancem, da nima časa zanje, ni opravičila ministrica brez listnice Emilija Stojmenova Duh (GS). Če bo le našla čas tudi za poslance, bo to zadnji možni hip v vlogi ministrice brez listnice. Že jutri bi namreč lahko postala ministrica za digitalno preobrazbo, ki bo imela svoje lastno ministrstvo. To praktično pomeni, da bo imela pravico do dveh državnih sekretarjev (namestnikov) in ne le enega kot doslej in do še vrste dodatnih političnih zaposlitev v pomoč pri težkem ministrskem delu.

“Nova” ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh Foto: DZ/Teja Perko

Glasovanje o šefih novih ministrstev (in tudi o nekaj že obstoječih, ki se jim bodo spremenile pristojnosti) je načrtovano za jutri, a nekaj časa novi ministri še ne bodo imeli veliko pravega dela, ker koalicija še ni spremenila zakona o pristojnostih različnih ministrstev in tudi ne državnega proračuna, da bi nova ministrstva imela denar. Brez trošenja javnega denarja pa, saj veste, politike ni. So pa v proračunu konec lanskega leta načrtovano porabo države za letos dramatično povišali tudi brez upoštevanja stroškov vseh teh novih ministrstev in reorganizacij vlade.

Bolj kot z resnim delom se bo vlada še nekaj časa ukvarjala z dodatnim zaposlovanjem v novih ministrstvih, prezaposlovanji vanje, z zagotavljanjem denarja za vse to in reorganiziranjem dela vseh teh vladnih resorjev. To bo veljalo tudi za Emilijo Stejmenovo Duh, ki je na volitvah kandidirala za SD, ministrica pa je postala za GS, zdaj pa dobi svoje ministrstvo v prvi veliki reformi, ki jo v državi izvaja vlada Roberta Goloba.

Kadrovsko so predvidene novosti v vladi, o katerih bo jutri glasoval državni zbor, takšne:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu