Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ministrica, ki je ni pred poslance, z veleposlanico Makedonije…

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 24th februar 2023, 09:25 dop

O krepitvi nadaljnjega povezovanja med državama je ministrica brez listnice Emilija Stojmenova Duh govorila z veleposlanico Severne Makedonije v Sloveniji, je sporočila vladna služba za digitalno preobrazbo. Povezovanje med državami ni najbolj pristojnost te ministrice. Tudi z Makedonijo ne. To sodi v zunanjo politiko države, ki bi jo morala voditi Tanja Fajon (SD). S Fajonovo je Stojmenova Duh povezana, na volitvah je za poslanko kandidirala na listi SD, a ni prišla v državni zbor. Za ministrico pa je bila pozneje izvoljena kot del Gibanja Svobode. Slovi pa po tem, da veliko potuje v tujino, kar je eden od razlogov, da je nikoli ni v parlament, ko bi morala odgovarjati na vprašanja poslancev.

Vir: služba za digitalno preobrazbo

Jožef Horvat (NSi) je v državnem zboru na zadnji redni seji letos predsednico Urško Klakočar Zupančič (GS) na to nenavadno ravnanje ministrice opozoril tako: “Protestiramo, ostro protestiramo, da članice vlade Emilije Stojmenove Duh niti enkrat še ni bilo pri točki vprašanja poslank in poslancev. To je ignorantski odnos članice vlade, kot ga jaz ne pomnim. In verjamem, gospa predsednica, da boste tudi to uredili kot prejšnji predlog in da bo po novem letu boljše”. Predlog pred tem, ki ga omenja Horvat, je bilo opozorilo vodje poslanske skupine SDS Jelke Godec, ki že od septembra zahteva, da ji iz vlade posredujejo spisek vseh obiskov pri predsedniku vlade Robertu Golobu, v njegovem kabinetu in pri sekretarjih in drugih zaposlenih od 2. junija. Odgovor bi morala dobiti najpozneje oktobra. A ga tudi dva meseca pozneje, konec decembra, še ni. Predsednico Urško Klakočar Zupančič je pozvala, naj zagotovi, da bo vlada poslancem odgovarjala na vprašanja, ki jih prejme.

Tako se je s pogovorom o izboljšanju povezovanja med državama pohvalila vladna služba za digitalno preobrazbo:

Premier, kot se je že pokazalo, tudi komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) ne prijavlja lobističnih stikov, ki jih je prejšnji predsednik vlade Janez Janša (SDS). To kaže zgodba o srečanju z lastniki POP TV iz Češke:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu