Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Novoletno veselje: Golob sodnikom in tožilcem dodelil 600 evrov dodatka, preobrat tudi pri Đorđeviću

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th januar 2023, 01:47 pop

Sodnikov in tožilci bodo že pri januarski plači prejeli 600 evrov bruto dodatka je včeraj napovedal predsednik vlade Robert Golob na izrednem občnem zboru sodnikov. Golob je zagotovil, da bo ta začasen dodatek v letu reform postal stalen. Kje je temelj v zakonu za takšno izplačilo, ni povsem jasno. Napovedal je tudi, da bo s spremembo ureditve imenovanje sodnikov “depolitizirano”, dosmrtnega mandata jim po spremembi ustavne ureditve, ki je v postopku v parlamentu, ne bo več dodeljeval državni zbor. Novoletna darila je premier napovedal po tem, ko so opravljivi mediji opozorili, da je bil v Italiji na koncertu z nekdanjo lobistko Tino Gaber, kar so razkrili televizijski posnetki iz koncerta.

Iz spiska lobistov na KPK je Gabrova čez vikend, kot so opozorili novinarji, ki so poročali o družabnem dogodku, izginila. Postopek izbrisa je sprožila že lani, ko še ni bilo znano, da se srečuje z Golobom. Je pa registru še vedno njen nekdanji spremljevalec Rok Snežič:

V javnosti močno odmeva tudi opozorilo, ki kroži med gospodarstveniki, o povsem škandaloznih plačah in nagradah v GEN-I, kar sicer ni nekaj novega. Že v preteklosti, ko je bil šef tam Golob, so sloveli po ekscesnih nagradah. A so to, se zdi, zdaj še nadgradili

Na pravni fakulteti je bilo včeraj po poročanju medijev okoli tristo sodnikov, to je slaba tretjina vseh. Med zanimivostmi pa je, kot dodatno poroča Peter Lovšin v Dnevniku, da Golob s svojo stranko plošče ni obrnil le pri plačah, kjer je še lani vztrajal, da jih bodo višali le v paketu z drugimi funkcionarji. Ob povišici, ki jo je napovedal včeraj le za sodnike in tožilce in za to, logično, dobil aplavz zbranih sodnikov, so iz poslanske skupine stranke Gibanje Svoboda, poroča Lovšin, sporočili tudi, da kandidat za predsednika vrhovnega sodišča Miodrag Đordević v parlamentu zdaj lahko računa na njihovo podporo. Opozorila pravosodne ministrice Dominika Švarc Pipan (SD), da na podporo koalicije ne more računati, torej ne veljajo več, Golob si je, še poroča Lovšin, premislil. Brez glasov Gibanja Svobode zdajšnji podpredsednik vrhovnega sodišča Đorđević v državnem zboru ne bi mogel dobiti dovolj, najmanj 46 glasov za izvolitev za predsednika.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu