Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Zvestoba na preizkušnji: bo tudi po vetu Golob brez glasov Fajonove in Mesca?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 21st december 2022, 06:54 pop

Z vetom je novi državni svet danes ustavil spremembo zakona o finančni upravi, ki finančnim inšpektorjem omogoča rabo sledilnih naprav brez sodnih odredb in resnega nadzora. Za veto je bilo 28 svetnikov, dva proti. Nenavadno novost so prejšnji teden izglasovali poslanci Gibanja Svobode Roberta Goloba. Poslancih koalicijskih SD Tanje Fajon in Levice Luke Meseca so se vzdržali. V opozicijskih SDS Janeza Janše in NSi Mateja Tonina pa so bili proti in so opozarjali na kršitev ustavnih načel. Glasovalno je bil razplet takšen:

slednje brez nalogov glasovanje

Da bi novost vendarle obveljala, jo mora v ponovnem poskusu v državnem zboru potrditi najmanj 46 poslancev. Položaj bo drugačen kot prejšnji teden. Če poslanci SD in Levice tudi zdaj ne bodo glasovali, bo tajno sledenje brez sodnih nalogov in nadzora pred možnostjo zlorab padlo. Gibanje Svoboda sama ima le 41 poslancev. Pet premalo, če glasujejo vsi.

Tanja Fajon ni Luka Mesec Foto: DZ/Matija Sušnik
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu