Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Gorenak kritiziral Goloba, ker je nastavil amaterko, na Necenzurirano pa hudi, da želi Jevška iz SD

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 27th november 2023, 12:38 pop

Nekdanji notranji minister Vinko Gorenak (SDS) je v Spletnem časopisu, pa tudi na twitterju, kritiziral premiera Roberta Goloba, ker je na vrh notranjega ministrstva začasno postavil ministrico Sanjo Ajanović Hovnik, ki o področju nima pojma, čeprav ima med ministri tudi Aleksandra Jevška, ki ima s policijo 30 let izkušenj. S tem je, je ocenil Gorenak, Golob oklofutal tudi stranko SD, ki ji Jevšek pripada. Pa stroko, seveda. Tako je to zapisal 14. decembra v članku Spletnega časopisa “SVETOVANJE” MILOVIĆA PRIZNAL BEŠIČ LOREDAN, ZANIKATA SOVA IN ZA DEBELJAKA SDH:

Na portalu Necenzurirano so se danes odzvali z obsežno zgodbo, v kateri Gorenaku podtaknejo, da si želi, da bi MNZ vodil Jevšek in potem celo pojasnjujejo, zakaj bi Gorenak ministra iz SD rad postavil na vrh MNZ. Tako:

S klikom lahko odprete celotno zgodo portala Necenzurirani

Gorenak je sam jasno povedal, zakaj se mu Jevšek zdi primernejši in to Nacenzuriranim ne bilo treba spraševati Jevška: ker ima izkušnje in znanje za to delo, česar Sanja Ajanović Hovnik nima. Zamisel, da je Gorenak s kritiko ravnanja premiera želel Jevška za začasnega ministra, pa je povsem bizarna. Kvečjemu je Gorenak, če to oceni iz SDS, s tem onemogočal kandidata. Vinka Gorenaka sem zaradi tega prosil, če lahko oceni, ali so ga na Necenzurirano prav razumeli. Gorenak se je odzval tako:

“SAMO CENZURIRANI, KI NE RAZUMEJO NIČ

Spletnega portala https://necenzurirano.si ne spremljam in ne berem. Zato obstaja tisoč in še več razlogov, saj gre za levi politično propagandni medij, financiran tudi s strani paradržavnih podjetij, kar dokazujejo nakazila Gen-I Vesni Vukovič, nekdanji njihovi sodelavki, sedaj pa predstavnici za odnose z javnostmi Golobove Svobode.

Res pa je, da se sodelavci tega spletnega portala tu in tam ukvarjajo z menoj. Glede na to, da jih ne spremljam, oni mene in moj portal www.vinkogorenak.net pa očitno vsak dan, imam zadeve urejene tako, da sem opozorjen na to, če moje ime omenjajo.

To se je zgodilo tudi danes. Pri »samo cenzuriranih«, oprostite oni se sami sebe imenujejo »necenzurirano.si« (Primož Cirman in Tomaž Modic) so danes objavili članek z naslovom: »Zakaj Vinko Gorenak želi, da bi MNZ vodil minister SD« (Aleksander Jevšek).

Običajno je namen novinarskega prispevka, bralcem sporočiti nekaj novega, nekaj kar do objave prispevka še niso vedeli. Slabi novinarji, kar Cirman in Modic očitno sta, pa pleteničijo in dolgovezijo s podatki, ki jih tako ali drugače že vemo in jih preprosto potegnejo iz medmrežja. Tudi v tem primeru ni nič drugače. Tisti dobri in raziskovalni novinarji, pa stvari preverjajo in jih objavljajo na način, da jim ni mogoče oporekati prav ničesar. In zakaj Cirman in Modic sodita v tisto kategorijo novinarjev, ki pleteničijo in za košček kruha objavljajo neresnice in laži? To si poglejmo v nadaljevanju.

Seveda nikoli in nikdar nisem zagovarjal ali tako ali drugače želel videti na mestu začasnega vodje notranjega ministra Aleksandra Jevška iz SD. Res je, da sem na TW profilu zapisal naslednje: »Pooblastilo ministrici Hovnik za začasno vodenje MNZ in @policija.si torej osebi, ki vsaj o policiji nima pojma, je klofuta @strankaSD in @tfajon. Zakaj za začasno vodenje ni pooblastil ministra Jevška, ki je v policiji preživel skoraj 30 let, Je @tfajon zaskrbljena? Toda pri »samo cenzuriranih« (Cirman in Modic), ki sebe razglašajo za »necenzurirana«, so to razumeli povsem napačno.

Nikoli in nikdar nisem bil podpornik Aleksandra Jevška, nenazadnje je moj učenec v srednji policijski šoli v Tacnu (samo cenzurirana Cirman in Modic, menita, da sem jaz končal policijsko šolo v Tacnu, kar je s klikom ali dvema na moj življenjepis preverljivo netočna trditev). Če je kaj res, je to, da sem več ali manj Jevškov hud in odkrit kritik vse od znamenite hišne preiskave pri Zmagu Jelinčiču, Milanu Pogačniku (takrat kmetijski minister) in na Občini Murska Sobota. Takratni župan omenjene občine je bil Anton Štihec. Kriminalistična policija je takrat pod vodstvom Aleksandra Jevška izvedla obsežno kriminalistično preiskavo (zajeti so bili vsi omenjeni) in med njimi je odvzela prostost tudi ničesar osumljenemu županu Murske Sobote Antonu Štihcu (preiskovana je bila občina in ne on). Vsi postopki zoper vse osumljene so na sodišču seveda padli, Aleksander Jevšek pa je na krilih kriminalistične preiskave in zlorabe kriminalistične policije, kandidiral za župana Murske Sobote in bil tudi izvoljen. Še kako zavržno dejanje Aleksandra Jevška.

Še vedno pa mislim to kar sem zapisal v zgoraj omenjenem TW. Imenovanje ministrice za javno upravo Hovnikove, ki o policiji nima pojma, za začasno vodenje notranjega ministrstva je svojevrstna klofuta SD in Tanji Fajon s strani Roberta Goloba. Ne vem sicer, če drži podatek, da je partner Hovnikove policist ali ne, ampak če podatek drži, bo imela vsaj doma solidnega svetovalca. Toda moje stališče, ob katerega sta se obregnila samo cenzurirana Cirman in Modic, je očitno za njiju že višja matematika. Moje stališče zapisano v TW, je treba gledati, ne kot podporo Aleksandru Jevšku, ampak kot odziv na dogajanje v poslanski skupini SD, kjer ne le vre, ampak je na vidiku izbruh vulkana. Toda tega Cirman in Modic pač ne razumeta in naj tako ostane.

Vinko Gorenak Foto: DZ

Vinko Gorenak je bil leta 2000 imenovan za državnega sekretarja v ministrstvu za notranje zadeve za področje policije in splošnih zadev, od 1. 12. 2000 pa je kot državni podsekretar opravljal naloge vodje Službe za varnostne analize in varnostno politiko na notranjem ministrstvu. Leta 2004 je postal državni sekretar notranjega ministrstva, po letu dni pa državni sekretar v kabinetu premiera. Leta 2012 je bil izvoljen za notranjega ministra. V državni zbor je bil izvoljen trikrat: leta 2008, 2011 in 2014. Leta 2018 se je upokojil. V času zadnje vlade Janeza Janše je dve leti znova opravljal delo državnega sekretarja v kabinetu premiera. Od zamenjave vlade po aprilskih volitvah je spet upokojenec.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu