Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Robert Golob pri papežu Frančišku

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 21st december 2022, 12:08 dop

Predsednik vlade Robert Golob je danes obiskal Vatikan, kjer ga je sprejel papež Frančišek. Srečal pa se je, so napovedali iz vlade, tudi z državnim tajnikom Svetega sedeža kardinalom Pietrom Parolinom in tajnikom Svetega sedeža za odnose z državami nadškofom Paulom Richardom Gallagherjem. O obisku so na tviterju javnost obvestili tako.

Papež danes praznuje 86. rojstni dan, premier mu podaril:

Nekaj zanimivejših fotografij, iz srečanj, ki jih je objavila vlada, je takšnih:

Robert Golob v Vatikanu Vir fotografije: vlada
Robert Golob v Vatikanu Vir fotografije: vlada
Robert Golob v Vatikanu Vir fotografije: vlada

Po srečanju je Golob povedal, da je bil obisk Svetega sedeža posebno doživetje ter motivacija in inspiracija za nadaljnje aktivnosti: “V letošnjem letu smo bili soočeni z vojno v Ukrajini, zato se še bolj zavedamo potrebe po miru in spravi, kar je bila tudi osrednja tema današnjih pogovorov.” Kot so še sporočili iz vlade je pogovor potekal tudi o dogajanju na Balkanu. “Bosna in Hercegovina je na nek način Balkan v malem in nevralgična točka. Podelitev statusa kandidatke pa ljudem BiH daje upanje. Ta trenutek bi morali izkoristi za transformacijo, ki bi prinesla spremembo političnega in administrativnega ustroja,” je o tem po srečanju povedal Golob.

Letos februarja je bil pri papežu na uradnem obisku že predsednik republike Borut Pahor v okviru obeležitve 30. obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Svetim sedežem (8. februar 1992), ki je sicer Slovenijo priznal mesec dni pred tem (13. januarja 1992). Član delegacije predsednika RS je bil tudi minister za zunanje zadeve Anže Logar.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu