Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šuštaršiču: Med 571 nasprotniki Janše je vaš priimek napačno zapisan

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 21st december 2022, 12:10 dop

Da napačno pišem njegov priimek, je v zahtevi za popravek in odgovor bralce Spletnega časopisa danes opozoril odgovorni urednik Siol.net Mihael Šuštaršič. Napako v več tekstih sem popravil in se mu v elektronski pošti opravičil, enako se za napako, ki ni bila namerna, opravičujem tudi bralcem. Težava pa je pri članku, v katerem sem že pred leti poročal o 571 novinarjih, ki so leta 2007 podpisali posebno peticijo proti temu, da bi kot premier Evropski uniji (takrat prvič) predsedoval Janez Janša (SDS). Med podpisniki te znamenite peticije nasprotnikov Janeza Janše, ki so navedeni na wikipedii, je priimek novega odgovornega urednika naveden napačno kot Šušteršič.

Tako to narobe navaja wikipedia:

Celoten spisek si lahko ogledate tudi na povezavi tukaj. Napačno zapisan priimek je objavljen že dolga leta. Odgovornemu uredniku Siola Šuštaršiču predlagam, da poskusi doseči popravek napačnega zapisa svojega priimka tudi tam, da ne bo zmede.

Eden od pobudnikov zbiranja podpisov proti vladi Janeza Janše leta 2007 je bil Blaž Zgaga, ki je na aprilskih volitvah propadel kot kandidat stranke SD za poslanca, po volitvah pa je v ministrstvu za pravosodje Zgago, ki je zadnja leta trdil, da je od oblasti preganjani neodvisni novinar, zaposlila pravosodna ministrica iz vrst SD Dominika Švarc Pipan.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (7)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu