Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Je v Janševi ekipi kak Tugomir Kodelja?

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 03/01/2021)

S predstavitvijo kandidata za zunanjega ministra Anžeta Logarja (SDS) in kandidata za ministra za delo Janeza Ciglerja Kralja (NSi) se bodo v torek pred odbori začela zaslišanja ministrska kandidatov. Tretji in zadnji se bo v torek popoldan predstavil še kandidat za obrambnega ministra Matej Tonin (NSi).

Koalicije “svoje” vedno podprejo

Veliko pozornost pa bo zanesljivo v sredo pritegnila predstavitev kandidata za notranjega ministra Aleša Hojsa (SDS), ki je bil za NSi že minister, v delu velikih medijev, denimo na POPTV, pa ga močno napadajo, ker je zadnje čase vodil Novo24TV.

Vsi kandidati se bodo predstavili do petka. Zadnja se bosta v petek popoldan kandidat za ministra za kulturo Vasko Simoniti (SDS) in kandidatka za ministrico brez listnice za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch (SDS).

Po predstavitvah bo premier Janez Janša (SDS) imel možnost kandidate, ki bi na predstavitvah pogrnili, zamenjati.

Pred letom in pol je Marjan Šarec na tak način ekspresno umaknil kandidata za ministra za javno upravo Tugomirja Kodeljo, ki je pred odborom za notranje zadeve nastopil katastrofično slabo. Namesto Kodelje je Šarec predlagal poslanca svoje stranke Rudija Medveda, ki je bil precej spretnejši pred poslanci.

Propadli ministrski kandidat Tugomir Kodelja (LMŠ) Foto:DZ/Borut Peršolja

Za stranke prejšnje vladne koalicije (LMŠ, SD, SMC, DeSUS, SAB) je bilo precej nerodno, ker so pred odločitvijo Šarca, da slabega kandidata umakne, izglasovale, da se je Kodelja “ustrezno” predstavil. Čeprav je bil čista katastrofa.

A to je pač ritual, ker so stranke koalicije dogovorjene, da vse podprejo, tudi če so čista katastrofa kot je bil Kodelja.

Najslabši minister Erjavec, najboljši Bertoncelj

Zanimivo je bilo pred letom in pol, kako je na kandidate reagirala opozicija. To so bile SDS, NSi in SNS. Za opozicijo se je razglašala tudi Levica, a je bilo lažno, ker so imeli podpisan dogovor, da ne bodo proti ministrom.

Pri prejšnji vladi pri treh kandidatih za ministre iz opozicije ni bilo glasov proti: pri gospodarskem ministru Zdravku Počivalšku (SMC), zunanjem ministru Miru Cerarju (SMC) in pri finančnem Andreju Bertonclju (LMŠ). Največ glasov proti pa je bilo pri poznejši kmetijski ministrici Aleksandri Pivec (DeSUS, 6), notranjem ministru Boštjanu Poklukarju (LMŠ, 6) in obrambnem ministru Karlu Erjavcu (DeSUS, 7).

Kdo so bili najslabši in kdo najboljši ministri v vladi, ki se poslavlja, lahko odgovorite v dveh anketah. Po prvi, o tem kdo je najslabši minister, po dosedanjih glasovanjih vodi Karl Erjavec (DeSUS) pred Mirom Cerarjem (SMC) in Alenko Bratušek (SAB):

Kdo je bil najslabši minister vlade Marjana Šarca (glasujete lahko za največ tri)?

View Results

Loading ... Loading ...

V anketi, kdo je bil najboljši minister vlade Marjana Šarca pa so doslej na vrhu finančni minister Andrej Bertoncelj (LMŠ), gospodarski minister Zdravko Počivalšek (SMC) in kmetijska ministrica Aleksandra Pivec (DeSUS).

Kdo je bil najboljši minister vlade Marjana Šarca (glasujete lahko za največ tri)?

View Results

Loading ... Loading ...

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.
(Visited 6.355 times, 1 visits today)

Komentarji (0)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu