Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šarec obsodil napad na klub Tiffany v Ljubljani

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 8th februar 2020, 10:00 pop

“V petek, 1. novembra 2019, ob 6. uri zjutraj, po zaprtju kluba, je skupina nasilnežev napadla Klub Tiffany na Metelkovi v Ljubljani.”

Takšno sporočilo so danes objavili na FB strani tega kluba. Na napad, napadalci naj bi vpili “kje ste pičke, pridite ven, pedri!”, se je odzval celo premier Marjan Šarec. Tako:

V napadu ni bil nihče ranjen ali poškodovan. Iz policije pa so sporočili:

“Danes okoli 6. ure smo bili obveščeni, da je skupina oseb na Metelkovi ulici v Ljubljani prišla do zaprtega gostinskega lokala, kjer je poškodovala vrata in okna na objektu. Med dejanjem so pozivali osebe, da naj pridejo iz lokala, nato pa s kraja zbežali. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za nekaj tisoč evrov premoženjske škode.

Policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja javnega spodbujanja
sovraštva, nasilja ali nestrpnosti in zbirajo obvestila za izsleditev trenutno še neznanih storilcev.

Pozivamo vse, ki bi o dogodku lahko kaj vedeli, da se zglasijo na Policijsko postajo Ljubljana Center, Trdinova ulica 10, Ljubljana oziroma pokličejo na telefonsko številko 113 ali 080 1200.”

Na dilemo, kdo je v ozadju, kar bo bolj jasno, ko policija kaj odkrije, lahko odgovorite v anketi:

Kdo je za napadom na klub Tiffany?

View Results

Loading ... Loading ...

Šarec ni bil edini politik, ki se je odzval, čeprav še ni znano, kdo bi naj razbijal in bil nasilen. Oglasila sta se kar dva evropska poslanca iz druge največje vladne stranke SD Dejana Židana. Tako:

Iz ŠKUC Magnus in Sekcija ŠKUC LL pa so dogajanje povzeli tako:

“Napadalci so razbili vhodna vrata stavbe Lovci, v kateri se nahajata LGBT kluba Tiffany in Monokel, in vdrli v klub. Osebje kluba (člani in članice), se je pred nasilneži zateklo v notranje prostore in zabarakadiralo vrata. Napadalci so hoteli priti do njih, razbijali po hodniku in vratih, jih zmerjali in grozili z: “kje ste pičke, pridite ven, pedri!”. Poškodovali so hodnike stavbe in razbili okna na stavbi Lovci. Ogroženi člani in članice so močno pretreseni. K sreči nihče ni bil poškodovan. Policija je bila o napadu nemudoma obveščena, ob prihodu policije so napadalci pobegnili.

V društvu ŠKUC, sekciji Magnus in LL nasilni dogodek odločno obsojamo in pozivamo pristojne organe, da ukrepajo proti nasilnežem v skladu z zakonom. Izredno zaskrbljeni smo, ker s homofobijo motivirano nasilje in kazniva dejanja naraščajo. Samo v zadnjem mesecu smo bila priča dvema nasilnima napadoma na LGBT osebe v Sloveniji. Vsako nasilje, sovražno dejanje na osnovi spolne usmerjenosti ali spolne identitete, spodbujanje in širjenje sovraštva do LGBT manjšin, je potrebno takoj ustaviti!

Morebitne očividce prosimo, da informacije posredujejo policiji ali nam.”

Posnetek poškodb je objavil Klub Tiffany Foto: FB stran Kluba Tiffany
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu