Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Romana Tomc tudi uradno kandidatka SDS

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 09/09/2017)

“Odločitev za kandidaturo ni bila lahka, ker položaj predsednika države jemljem zelo resno in odgovorno. Zahvaljujem se za zaupanje in podporo vsem, ki so me pri tej odločitvi podprli in spodbujali. Želim ostati trdno na tleh in ne obljubljati stvari, ki jih ne morem izpolniti. To je moj slog, ki ga ne mislim spreminjati,«

To je po odločitvi sveta SDS, ki jo je potrdil za predsedniško kandidatko SDS, sporočila evropska poslanka Romana Tomc, ki meni, da za svojega predsednika državljani “želijo predvsem zanesljivega, dostojanstvenega in odločnega predsednika oziroma predsednico.

Predsedniška kandidatka SDS Foto: Robert Fojkar Komac

“To je tisto, kar pa lahko obljubim brez oklevanja,« je sporočila Tomčeva.

Prvi jo je napovedal Zver, a…

Z uradno razglasitvijo kandidaturo Tomčeve je največja opozicijska stranka odpravila še zadnjo večjo neznanko, ko gre za predsedniške kandidate. Ta teden je kandidaturo napovedala tudi največja vladna stranka SMC, ki za predsednico ponuja ministrico za izobraževanje Majo Makovec Brenčič.

Iz SDS so napovedali, da bodo uradno kandidaturo Tomčeve predstavili v ponedeljek. Da je nekdanja podpredsednica državnega zbora najprimernejša kandidatka med evidentiranimi, je čez novo leto ocenil podpredsednik SDS Milan Zvera. Tomčeva je bila, ko sva o tem takrat govorila po telefonu, precej zadržana.

Pokvaril ji je počitnice, je bilo slišati v stranki. Sprejeti takšno kandidaturo ni mačji kašelj.

Tomčeva o Pahorju in Türku

[wp_ad_camp_4]

Na evropskih volitvah pred tremi leti je bila Tomčeva po številu zbranih prednostnih glasov v SDS druga za Zverom, zbrala je 10.835 prednostnih glasov. Z drugim v stranki rezultatom, a z dovolj prednostnih glasov,  je evropski parlament presenetljivo iz skupne liste NSi in SLS prišel še Franc Bogovič, ki je zbral 7.809 prednostnih glasov.

Tomčeva je imela v začetku letošnjega leta resne pomisleke, ali kandidirati. V stranki so se pozneje zato dolgo odločali, koga ponuditi, na koncu pa so le prepričali Tomčevo.

Aprila, ko je predsednik državnega zbora Milan Brglez (SMC) kritično ocenil, da so se v času Boruta Pahorja znižali standardi predsednikovanja, je bila Tomčeva, ko sem jo vprašal o tem, manj kritična.

Ni se strinjala z Brglezovo oceno, da Pahor delo opravlja slabše kot Danilo Türk. Kvečjemu obratno je, je takrat ocenila.

Večina anketiranih ji je…

[wp_ad_camp_3]

V spletni anketi ji je velika večina bralcev Spletnega časopisa odločno pritrdila. Rezultat je bil tak:

Glasovati je mogoče še vedno:

Kako ocenjujete predsednikovanje Boruta Pahorja

View Results

Loading ... Loading ...

Tomčeva je bila v preteklosti  državna sekretarka na Ministrstvu za delo, pa tudi direktorica direktorata za delo in pravice iz dela.

Predsednik stranke Janez Janša, predsednik sveta stranke Anže Logar in predsedniška kandidatka Romana Tomc Foto: Robert Fojkar Komac
Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.
(Visited 189 times, 1 visits today)

Komentarji (5)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu