Site icon Spletni časopis

Šuštaršiču: Med 571 nasprotniki Janše je vaš priimek napačno zapisan

Da napačno pišem njegov priimek, je v zahtevi za popravek in odgovor bralce Spletnega časopisa danes opozoril odgovorni urednik Siol.net Mihael Šuštaršič. Napako v več tekstih sem popravil in se mu v elektronski pošti opravičil, enako se za napako, ki ni bila namerna, opravičujem tudi bralcem. Težava pa je pri članku, v katerem sem že pred leti poročal o 571 novinarjih, ki so leta 2007 podpisali posebno peticijo proti temu, da bi kot premier Evropski uniji (takrat prvič) predsedoval Janez Janša (SDS). Med podpisniki te znamenite peticije nasprotnikov Janeza Janše, ki so navedeni na wikipedii, je priimek novega odgovornega urednika naveden napačno kot Šušteršič.

Tako to narobe navaja wikipedia:

Celoten spisek si lahko ogledate tudi na povezavi tukaj. Napačno zapisan priimek je objavljen že dolga leta. Odgovornemu uredniku Siola Šuštaršiču predlagam, da poskusi doseči popravek napačnega zapisa svojega priimka tudi tam, da ne bo zmede.

Eden od pobudnikov zbiranja podpisov proti vladi Janeza Janše leta 2007 je bil Blaž Zgaga, ki je na aprilskih volitvah propadel kot kandidat stranke SD za poslanca, po volitvah pa je v ministrstvu za pravosodje Zgago, ki je zadnja leta trdil, da je od oblasti preganjani neodvisni novinar, zaposlila pravosodna ministrica iz vrst SD Dominika Švarc Pipan.

Copyright secured by Digiprove © 2022 Peter JančičAll Rights Reserved  
Exit mobile version