Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Trček iz Levice krepi po Mediani “šibko” SD

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 5th maj 2020, 10:40 pop

Po raziskavi, ki jo je agencija Mediana opravila za POPTV, je Levica Luke Meseca krepko pred SD Dejana Židana. Obraten rezultat je pokazala teden prej Ninamedia Nikole Damjanića. Rezultate te zadnje čase objavljata le še Dnevnik in Večer, kar se je Ninamedii TVS odpovedala. To se je zgodilo po tem, ko sem v Spletnem časopisu opozoril na nenavadne akrobacije Damjanića z lastništvom, ko je bil programski svetnik RTVS za PS Zorana Jankovića. Svetniki z javnim zavodom s svojimi podjetji ne bi smeli sklepati poslov.

SD se spet krepi, zdaj s Trčkom

Raziskavam javnega mnenja pa tudi brez teh ozadij ni dobro preveč verjeti. Rezultatov volitev niti slučajno ne napovedujejo. V času, ko je do volitev daleč in je država pred hudo zdravstveno, pozneje pa nas bo verjetno pretresla še gospodarska kriza, so rezultatu še bolj nepomembni. Dejansko se Židanova SD v nasprotju z rezultati Mediane krepi: Franc Trček, ki je izstopil iz Levice, se ji namerava pridružiti. S tem bo ta stranka že drugič v tem mandatu štela enajst poslancev. Prvič se je to zgodilo, ko je k njim po volitvah iz SMC prestopil Milan Brglez. A ta sedež so v SD izgubili, ko je bil Brglez izvoljen za evropskega poslanca. Trček je bil eden redkih poslancev na levi, ki je kot šef odbora za zdravje razumel tveganja epidemije koronavirusa in je v svojem odboru dopustil razpravo o tem, da je ravnanje vlade Marjana Šarca napačno, na kar je tam še posebej opozarjala zdravniška zbornica.

Primerjava raziskav Ninamedie za Večer in Dnevnik in Mediane za POPTV, ki sta bili objavljeni v zadnjem tednu, je takšna:

V grafiki je prikazan preračun objavljenih rezultatov obeh agencij, ki upošteva le za stranke opredeljene volivce, kar omogoča primerjave tudi z volitvami. Ti podatki v daljšem časovnem obdobju, ki pokažejo, da so razlike med raziskavami ponavljajoče se in značilne, so takšni:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu