Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kip Stanovnika postaviti ob Kidriča, na Orlov vrh ali nikamor?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd januar 2021, 11:02 dop

Neuspešni kandidat SD na zadnjih volitvah v DZ Marijan Križman, ki danes vodi Zvezo borcev, je podpisal predlog, da bi postavili kip Janezu Stanovniku. Tak predlog pomeni, čeprav to ne piše, da bi Križman rad, da država plača izdelavo in postavitev kipa.

Njegova organizacija ali stranka bi lahko, če namen ne bi bil prevaliti stroške na davkoplačevalce, kip plačala in postavila sam v svojih prostorih. A to očitno ni namen.

Ker je Stanovnik politik prejšnjega totalitarnega sistema, ki nikoli ni bil izvoljen na kakšnih poštenih volitvah, je predlog sporen.

Enako kot je bilo sporno poimenovanje ceste proti Stožicam po jugoslovanskem diktatorju Josipu Brozu Titu. Poimenovanje je zagrešil župan Ljubljane Zoran Janković, razveljavilo pa je to ustavno sodišče.

Demokratično izvoljena oblast ne sme častiti simbolov prejšnjega nedemokratičnega sistema, so odločili sodniki.

Simbol prejšnjega sistema so voditelji tistega sistema, kar je bil tudi Stanovnik.

Kaj menite o predlogu Križmana, lahko odgovorite v anketi:

poll id=”112″

V anketi je tudi možnost, da bi spomenik postavili v znak sprave na Orlovem vrhu, ker župan Zoran Janković zavrača predloge šefa vladne komisije za preiskavo povojnih pobojev Jožeta Dežmana, da bi tam uredili vojaško pokopališče in s tem brani povojno skrunjenje grobov in nasprotuje označitvi grobov mrtvih slovenskih vojakov.

Ker so umrli in bili pokopani kot domobranci, nimajo pravice do groba in imena, je županova logika.

Več o Orlovem vrhu lahko preberete tukaj:

DEŽMAN O SKRUNJENJU GROBOV DOMOBRANCEV NA ORLOVEM VRHU

Rezultati v okraju Koper, kjer je kandidiral Križman, so precej odstopali od rezultatov drugod po državi.

Okraj je zelo naklonjen levemu delu političnega prostora.

Izvoljen pa Križman ni bil, ker je bil njegov dosežek v primerjavi z drugimi iz SD v isti volilni enoti zelo povprečen. V okraju Koper 1 je bil na prvih osmih mestih razplet tak:

LEVICAMATEJ TAŠNER VATOVEC1.55418,76 %
SDMARIJAN KRIŽMAN1.03012,44 %
SDSDJORDJO ŠMITRAN1.02612,39 %
LMŠDUŠAN LUŽAR87610,58 %
SMCMATEJA ŠUKALO8229,93 %
STRANKA ABJERKO ČEHOVIN6287,58 %
DeSUSKATJA DIRAKA REHAK5386,50 %
NSiDANIJEL SERTIĆ4084,93 %

SD je smrt Stanovnika, podobno pa številni levičarsko usmerjeni mediji in novinarji, označila kar kot smrt očeta naroda.

Zakaj in kakšna manipulacija je za tem, lahko preberete tukaj: LAŽNIVI MEDIJI: KAKŠEN “OČE NARODA” V ČASU OSAMOSVAJANJA JE BIL STANOVNIK?

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (8)

https-spletnicasopis-eu