Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Lažnivi mediji: Kakšen “oče naroda” v času osamosvajanja je bil Stanovnik?

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 03/01/2021)

Ob smrti Janeza Stanovnika so se slovenski mediji izkazali kot propagandisti socialističnega režima. Državna tiskovna agencija, ki bi morala objavljati točne informacije, je objavila, da se je poslovil “oče naroda” in celo, da je bil predsednik predsedstva v času osamosvajanja. Oče naroda so objavili vsaj v narekovajih. Drugi mediji so pozneje kar brez.

Nič od tega ni res. V času osamosvajanja, ki ga je izvedel Demos, ni bil Stanovnik niti slučajno predsednik predsedstva. Milan Kučan je bil. Stanovnik je to funkcijo opravljal pred Kučanom kot funkcionar prejšnjega socialističnega režima, v katerem ni bilo svobodnih volitev.

In ni bil izvoljen na kakšnih svobodnih volitvah. Ker jih ni bilo.

Z osamosvojitvijo ni imel nič.

Oče slovenskega naroda pa je bil Stanovnik približno toliko kot je vzhodnonemški partijski šef Erich Honecker oče nemškega naroda.

Oznako so v času socializma širili mediji, ki so bili direktno podrejeni edini dovoljeni partiji, v teh medijih je bila večina novinarjev članov Zveze komunistov in so to propagando “o očetu naroda” širili iz ideoloških razlogov.

Pazite: gre za nikoli izvoljenega na kakšnih poštenih volitvah.

Vse druge stranke so bile prepovedane in onemogočene s tajno službo, policijo in pravosodjem, ki je bilo tudi v celoti podrejeno eni partiji, ki je vodila ta danes v celotni vzhodni Evropi že propadli tip diktature.

Danes so te propagandne oznake iz časov diktature popolnoma žaljive do cele skupnosti, za STA so pa to nič skrito in povsem smešno propagando iz časov prejšnjega režima danes ponavljali številni mediji in novinarji.

Samo še to manjka, da nam bodo Edvarda Kardelja začeli razglašati za očeta slovenskega novinarstva.

Novinarstvu, ki tako poroča o Stanovniku, je Kardelj res oče.

Tako so poročali v STA:

Najprej teh nenavadnih “vesti” v medijih niti nisem opazil. Odzval sem se na čudaške objave na spletnem omrežju, ki so pa izvirale od bolj resnih. Iz velikih medijev.

Tako sem se najprej odzval:

Da dodamo še nekaj vsebine. Za očeta naroda Stanovnika danes tudi uradno razglaša stranka SD, to propagando pa del medijev le ponavlja, s čemer se identificirajo.

Nerodna pa je vsebina, ker je to podobno kot da bi na Hrvaškem za mamo naroda razglasili Milko Planinc, ker je zaprla Tuđmana in podobne “pomladnike”.

V času Stanovnika smo v Sloveniji imeli zadnji montiran politični proces v vzhodni Evropi in potem politične zapornike.

Zaradi novinarskega dela so slovenski obveščevalci priprli, pozneje pa je vojaško sodišče, ker bi naj ne varovali vojaških skrivnosti, v zapor strpalo Janeza Janšo, ki je, ko so ga priprli, ravno kandidiral za šefa ZSMS, Ivana Borštnerja in novinarja Mladine Davida Tasića. Priporu se je izognil le spretni Franci Zavrl, poznejši šef Pristopa, ki se je umaknil v psihiatrično oskrbo.

Omenjeni so končali tudi v zaporu. Sodbe so bile razveljavljene šele po koncu socialistične diktature.

Več o tem lahko preberete tukaj: SMRT NOVINARJA TASIĆA, KI JE BIL ŽRTEV NOREGA REŽIMA SFRJ

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (31)

https-spletnicasopis-eu