Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Vikend: Migrante švercali Srbi, Italijan, Tunizijec in domačin brez vozniške

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd oktober 2019, 06:51 pop

Čez konec tedna so policisti prijeli 136 migrantov, priprli pa so, ker so tihotapili migrante čez državo, tri državljane Srbije, Italijana, Tunizijca, ki biva v Italiji, in domačina, ki je migrante prevažal brez vozniškega dovoljenja.

Trije Srbi so v priporu končali že v petek po 14. uri, ko so policisti v Ljutomeru med kontrolo meje v Šprincu ustavili tri avtomobile srbskih
registrskih oznak. V vozilih so tihotapili 16 državljanov Turčije. Kakšna kazen jih bo doletela zaradi tihotapljenja ljudi čez mejo, bo odločil sodnik. Še Alžirca in Maročana, ki sta se v Sarajevu skrila v prostor loputo pri zadnji levi pnevmatiki avtobusa in uspešno prišla čez mejo, pa so opazili pri Murski Soboti.

Pri Dobovi so v nedeljo policisti na podvozju dveh vagonov našli skrite štiri državljane Indije in Pakistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli, v enem izmed tovornih vagonov, ki je prevažal glino, pa še tri državljane Sirije. Vse, ki so jih ujeli med poskusom prečkanja meje z vlakom, so že vrnili hrvaškim policistom.

Na območju Novega mesta so pri krajih Lokev, Orehovica, Žvirč, Hrasta pri Vinici in Dobrava (Brežice) policisti čez konec tedna prijeli 29 državljanov Pakistana, 12 iz Afganistana, dva iz Indije in enega iz Alžirije. Na območju Kopra pa so prijeli 21 Pakistancev, 18 Afganistancev, 8 državljanov Sirije, šesti iz Turčija in po enega iz Albanije, Alžirije, Libije, Maroka in Sirije.

Z delom teh migrantov so prijeli tudi prevoznike. V soboto so v Ilirski Bistrici ustavili Lancio Y, v njej je bil 56-letni državljan Slovenije, ki je prevažal šest migrantov iz Turčije in to brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, in ga ovadili zaradi tihotapstva.

Danes zjutraj pa so policisti v Materiji ustavili še bel kombi, v katerem je bilo 14 državljanov Pakistana. Vozil je 23-letni državljan Italije, sopotnik pa je bil enako star državljan Tunizije, z urejenim statusom v Italiji.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu