Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Božič kot žrtev najbolj svetih

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th marec 2017, 06:07 pop

S spremembo sodnega reda, podpisal jo je pravosodni minister Goran Klemenčič, od novega leta mediji smemo objavljati celo posnetke sodnikov iz sodnih dvoran. S tem jih javnost, v imenu katere sodijo, lahko po več desetletij prvič vidi.

Pomotoma so se kdaj posnetki tudi prej znašli v medijih, a so potem novinarji in uredniki lahko zabredli v težave.

Drugače je s poslanci in še ne izvoljenimi premierkami.

Kot je pokazal razplet še na vrhovnem sodišču je kaznivo, če fotoreporter Jani Božič, ko je v državnem zboru fototermin, posname Alenko Bratušek tako ostro, da se na njenem telefonu vidi čestitka Petra Kraljiča, ko še ni bila niti izvoljena za premierko.

Problematičen bi lahko bil tudi spodnji posnetek: na njem je namreč mogoče ugotoviti celo, koliko je ura:

dopustno

Fototermin je kratek čas, ko novinarji v parlamentu smejo fotografirati, pozneje jih od tam naženejo, da imajo poslanci in drugi politiki mir.

Slovensko sodstvo je na vseh stopnjah zavarovalo pravico do zasebnosti močnih politikov, kjer so se ji sami odrekli in izrecno povabili fotoreporterje, naj jih posnamejo.

Druga plat ta pravice do zasebnosti je pravica do obveščenosti. Pravica vas, ki to berete.

Preprosto je: nimate je.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu