Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Simona izgnana zaradi šverca 20 migrantov od Kolpe proti Italiji

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 8th februar 2020, 09:52 pop

Na izgon za dve leti iz države je zaradi švercanja migrantov čez državo Simono Pirlea obsodila predsednica senata okrožnega sodišča v Ljubljani Ana Testen. Sodba je že iz januarja, a je zanimiva, ker kaže, kako so tihotapci migrantov organizirani.

Tujka Simona Pirlea je bila zaradi tihotapljenja obsojena tudi na leto in deset mesecev pogojnega zapora, ki jo bo doletel, če v štirih letih zagreši še kaj podobnega in 240 evrov denarne kazni. Oktobra lani so Simono policisti ujeli, ko je Renaultu Trafficu z bolgarskimi registrskimi oznakami tihotapila pet državljanov Bangladeša, ki so za to plačali 250 evrov in 15 državljanov Pakistana, ki so plačali med 1.000 in 1.500 evri.

Vsi ti migranti so v Slovenijo prišli čez Kolpo, v Sloveniji pa jih je takoj po prehodu reke čakal kombi, v katerega zadnji del so se skrili. Policisti so kombi ustavili pri Rakeku, voznik kombija Marian Cotiga je pobegnil, Simono pa so policisti prijeli. Kombi sta v audiju A6 nizozemskih registrskih tablic kot izvidnika spremljala Valentin Dragoi in Ionica Remus, s temi imeni sta se vsaj predstavljala.

Pred tihotapljenjem je Simona sodelovala v več pogovorih z omenjenimi in celo v koordinacijah v BiH o načinu in kraju prevoza migrantov čez državo. Pri prevozu je sodelovala, da bi bilo policistom manj sumljivo, ker je bilo videti kot da fant in punca skupaj potujeta.

Od 21.10. 2018 do izreka pogojne zaporne kazni in izgona do države 8. januarja letos je bila tujka v priporu.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu