Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šarec je žrtvoval Kralja, ki začasno še ostaja sekretar LMŠ

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd oktober 2019, 07:28 pop

“Za klic Kralja nisem vedel. Igorja Šoltesa spoštujem. Toliko ga pa nimam rad, da bi za njega žrtvoval generalnega sekretarja, kar moram zdaj storiti.”

Tako je premier Marjan Šarec novinarjem pojasnil, da Brane Kralj zaradi poskusa vplivanja na Ireno Prijović, da bi kot glavna nadzornica za direktorja podjetja Uradni list imenovala Igorja Šoltesa, ne bo več generalni sekretar stranke LMŠ.

Ne bomo čakali kot Bratuškova

Protest Prijovićeve in prijavo poskusa nedovoljenega vplivanja tudi KPK je včeraj razkril novinar Bojan Požar.

Šarec je, tiskovno konferenco je sklical v vladni stavbi, večkrat poudaril, da Šoltes ni njihov kandidat, na evropskih volitvah je nastopal kot kandidat DeSUS in da “lobiranje” sploh ni bilo potrebno.

Kralj bo, je povedal Šarec, do imenovanja novega sekretarja še opravljal svoje posle, saj stranka brez zastopnika ne more biti. Kaj bo Kralj počel pozneje, se bodo v stranki LMŠ še odločili. Šarec je zagotovil, da se bo menjava generalnega sekretarja LMŠ zgodila prej kot se je odstavitev šefa direkcije za infrastrukturo Damirja Topolka, za kar je ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek po zahtevi Šarca potrebovala kar pol leta. Več o tem lahko preberete tukaj.

“Kralj je ravnal naivno, neizkušeno, konsekvence so jasne,” je večkrat ponovil Šarec, ki se je s sekretarjem tudi pogovoril. Kralj mu je povzel, kako je potekal pogovor.

“Bilo je tako, kot sem pričakoval. Resnica je nekje vmes. Ni bilo tako brutalno kot je gospa povedala. Gospodu Kralju, ki je z menoj že nekaj let, bolj verjamem kot drugim ljudem, ki zadeve ne bi prijavili, če bi klical nekdo prave sorte,” je dejal predsednik vlade in nadaljeval, da Kraljev klic ni bil primeren in je bilo tudi Kralju takoj jasno, kakšne bodo posledice, da torej ne bo več generalni sekretar LMŠ.

Ko kličejo pravi, ni prijave

“Saj veste, pometamo pred svojim pragom. Vsak mora pred svojim,” je o odločitvi dejal Šarec in ponovil, da, če bi kot Kralj poklical kdo prave sorte, “pa verjetno prijave ne bi bilo”.

Na vprašanje, ali je lahko bolj konkreten, kdo so ti pravi, ki kličejo, je odgovoril tako:

“Sliši se marsikaj, verjetno ste vi bolje obveščeni kot jaz. Verjetno je klicev kar veliko. Ker ni veliko prijav, verjetno kličejo pravi. Bolj konkretno ne morem. Mislim pa si, da je tako, Bojev verjetno poteka veliko.”

Vprašati se je treba tudi, ali je način kadrovanja v državnih podjetjih pravi, je ocenil premier in povzel, da se sekretarji strank koordinirajo tudi o kadrovskih vprašanjih in zdaj je priložnost, da se vprašamo, ali je vse kot bi moralo biti in ali bi načina kadrovanja spremenili.


Prijava se je zgodila, ob njej zdaj številni trimfurajo, je še dejal Šarec in pripomnil, naj ne triumfirajo preveč, ker verjame, da je lastnih pragov še zelo veliko in naokoli bi ugotovili marsikaj.


--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu