Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Golob išče reaktivca le zase in nekaj pripravlja

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 8th junij 2023, 08:15 pop

Premier Robert Golob (Svoboda) išče zase poslovno letalo s posadko, je razkril časopis Finance. Letalo premier išče, ker je Falcon pogosto pokvarjen, rednih linij iz Ljubljane je malo, po vrhu pa, kot poroča portal N1, imata predsednica republike Nataša Pirc Musar in predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič (Svoboda) pri uporabi Falcona prednost pred Golobom. Pri dodatnem letalu, ki ga išče kabinet šefa vlade, te prednosti drugih vej ne bo, ker letalo iščejo le za Goloba. Na razpis sta se, poročajo Finance, prijavili dve podjetji: Janez let iz Ljubljane in Flycom iz Žirovnice. Kabinet namerava dodatno letalo najemati, ko ga bodo potrebovali. Okvirni sporazum bodo sklenili za dve leti, za lete pa bi lahko v tem obdobju porabili do 120.000 evrov.

Premier pa je na svojem FB računu danes še sporočil, da se nekaj pripravlja in napovedal, da bo kmalu sporočil več. Ker je premier dejal, da ne bo nič več obljubljal, je skrivnostna napoved še posebej nenavadna.

V času prejšnje vlade Janeza Janše (SDS), ko je DZ vodil Igor Zorčič, predsednik pa je bil Borut Pahor, tako velikih potreb po poslovnih reaktivcih ni bilo, pa čeprav je v tistem času država predsedovala EU. Pravico do poslovnih poletov novi politični vrh razume bolj svobodno kot so jo prejšnji.

Dodatno poslovno letalo za 75 ur letenja so najemali tudi takrat, a ne za posebne potrebe premiera. Razpis je za potrebe predsedovanja izvajalo ministrstvo za javno upravo za zunanje ministrstvo.

Premier Golob z reaktivcem posebej zase ne ravna prvič na zelo svoboden način. Že pred tem je ustanovil posebno varovanje zase, ker mu običajno vladno, s katerim država varuje vse najvišje predstavnike, ni zadoščalo.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu