Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Dom z le štirimi kandidati, doslej vloženih sedem list

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd oktober 2019, 07:09 pop

Tisti, ki jim je mar za domovino, ki jim je mar za Slovenijo,” je predsednik nove stranke Domovinska liga (DOM) Bernard Brščič o volivcih, ki jih pričakuje povedal popoldan ob vložitvi liste kandidatov za evropske volitve in dodal, da pa ne pričakuje glasov od tistih, ki jim je “za dobro migrantov”.

Doslej vseh sedem pravilno

Dom je eno od presenečenj volitev evropskih poslancev. Stranka še pred nekaj meseci ni obstajala, na listi pa imajo le štiri kandidate. S tem ni nič narobe. Po zakonu bi lahko imeli tudi le enega ali dva. Možnosti, da bi jim volivci izvolili več kot štiri so povsem teoretične. Na posnetku Brščič predaja podpise predsedniku DVK Antonu Gašperju Frantarju:

Bernard Brščič iz Domovinske lige predaja kandidature Foto: DOM

Kandidaturo je Dom vložil s podpisi 1.279 volivcev kot šesta stranka. Doslej jih je kandidature vložilo sedem. Za Brščičem je DVK podpise danes predala še lista premiera Marjana Šarca, ki jo vodi Irena Joveva. Po neuradnih podatkih iz DVK so bile vse liste doslej vložene pravilno in je pričakovati, da bodo gladko potrjene.

Kdo so kandidati?

Spisek vseh strank, ki so doslej vložile kandidature in njihovih kandidatov, je po podatkih DVK takšen:

  1. SLOVENSKA NACIONALNA STRANKA – SNS

Zmago Jelinčič Plemeniti, Tomaž Krajnc, Jernej Ahčin, Alenka Jelenovič, Marija Župevc, Andrej Dočinski, Katarina Žunko, Ivana Bendra

2. DD DOBRA DRŽAVA

Peter Golob, Natalija Tripković, Smiljan Mekicar, Mateja Čadež, Igor Gobec, Simona Leskovec, Tilen Majnardi, Urška Makovec

3. SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA IN SLOVENSKA LJUDSKA STRANKA
Milan Zver, Romana Tomc, Patricija Šulin, Franc Bogovič, Franc Kangler. Alenka Forte, Davorin Kopše, Alja Domjan

4. STRANKA ALENKE BRATUŠEK

Angelika Mlinar, Jernej Pavlič, Olga Belec, Andrej Rajh, Đorđe Berak, Mateja Zupan, Andrej Šušmelj, Nina Mauhler

5. NOVA SLOVENIJA – KRŠČANSKI DEMOKRATI
Ljudmila Novak, Jožef Horvat, Lojze (Alojz) Peterle, Iva Dimic, Mojca Erjavec, Katja Berk Bevc, Franci Demšar, Žiga Turk

6. DOM – DOMOVINSKA LIGA
Bernard Brščič, Lucija Šikovec Ušaj, Norma Marija Korošec, Marko Oblak

7. LISTA MARJANA ŠARCA
Irena Joveva, Klemen Grošelj, Edis Rujović, Tina Heferle, Jasna Ružicki, Luka Kočevar, Justina Erčulj, Rudi Spruk

Za jutri so predajo list napovedali še SD Dejana Židan, DeSUS Karla Erjavca, pa tudi Andrej Šiško. Od večjih strank časa prihoda na DVK še ni napovedala SMC Mira Cerarja. Na posnetku podpise za kandidaturo liste, ki jo vodi novinarka Irena Joveva, predaja premier Marjan Šarec:

Foto: SMC
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu