Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šest mesecev vlade: Šarec v DZ le poslal odstopni izjavi Lebna in Fakina

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 24th marec 2019, 07:50 dop

Premier Marjan Šarec (LMŠ) je DZ danes le seznanil, da sta že pred časom odstopila minister za okolje Jure Leben (SMC) in minister za zdravje Samo Fakin (LMŠ). To je premier storil natančno na dan, ko je minilo šest mesecev od izvolitve vlade. Danes sta s tem oba ministra pridobila pravico, da lahko zahtevata nadomestilo plače, če ne bosta mogla takoj najti nove službe. Odstopne izjave od obeh je Šarec dobil prejšnji teden v petek. A Leben je s pošiljanjem odstopne izjave čakal nenavadno dolgo. Da mu je dan prej ponudil odstop in da ga bo sprejel, je premier namreč povedal že več kot teden dni prej kot je ta odstop res dobil.

Štirje odstopi v pol leta

Doslej so iz vlade, ki je bila izvoljena pred pol leta, odstopili štirje ministri
Marko Bandelli, Dejan Prešiček, Jure Leben in Samo Fakin, ki so označeni na posnetku po izvolitvi:

Na posnetku, ki je nastal po izvolitvi vlade pred pol leta, so označeni ministri, ki so doslej odstopili, Marko Bandelli, Dejan Prešiček, Jure Leben in Samo Fakin Foto: DZ/Borut Peršolja

Kako ocenjujete prvega pol leta vladanja vlade Marjana Šarca lahko odgovorite v anketi:

Kako ocenjujete pol leta vlade Marjana Šarca?

View Results

Loading ... Loading ...

Fakin je v odstopni izjavi zapisal, da odstopa, ker se mu zdravje prepočasi izboljšuje, da bi še lahko bil minister za zdravje. Tako je to storil:

Leben pa razlogov za odstop ne opisuje, prosi pa premiera Šarca, naj z odstopom seznani predsednika državnega zbora, kar mora šef vlade po poslovniku državnega zbora tako ali tako storiti v sedmih dneh po prejemu odstopne izjave. Takšna je Lebnova:

Šarec pričakuje, da se bo državni zbor z odstopoma čimprej seznanil. Šele takrat se mandat ministroma res konča in bo predsednik vlade lahko predlagal nove. Premier je že napovedal, da bo, ko se državni zbor z odstopoma seznani, za novega ministra za okolje predlagal zdajšnjega državnega sekretarja Simona Zajca (SMC), za novega minsitra za zdravje pa zdajšnjega direktorja kliničnega centra Aleša Šabedra (LMŠ).

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu