Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Zagrizen borec proti Janezu Janši se umika iz vrha NSi

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 5th september 2018, 09:10 dop

Janez Pogorelec, ki zadnja leta slovi po zagrizenih zahtevah na spletnih omrežjih in v intervjujih za časopise, da se mora SDS znebiti svojega predsednika Janeza Janše, ne bo več član izvršilnega odbora (IO) NSi, ker ga je vlada prejšnji teden imenovala za začasnega vodjo vladne službe za zakonodajo. Pogorelec je bil za v.d. šefa pomembne vladne službe imenovan na predlog premiera v odhajanju Mira Cerarja (SMC). Vodenje bo Pogorelec, ki je bil namestnik vodje že doslej, prevzel konec tedna, opravljal pa bo to delo najdlje do marca prihodnje leto.

Proti Janši zagovarjal celo kršenje ustave

Podrobnejši članek o intervjujih Pogorelca za Delo in Dnevnik, da se mora Janša umakniti z vrha SDS.

Pogorelec je v polemikah na internetu javno branil celo odločitev o odvzemu poslanskega mandata Janši, tudi, ko jo je kot nedopusten posegel v pravico do izvrševanja na volitvah pridobljenega mandata  že povsem soglasno odpravilo ustavno sodišče. Odvzem mandata velja za največjo pravno sramoto vladne koalicije (SMC, Desus, SD), ki je vodila vlado zadnja leta in tudi odhajajočega premiera Cerarja, ki je po izobrazbi pravnik.  Novega vodjo svoje pravne službe s polnim mandatom bo izbrala že nova vlada Marjana Šarca. Pogorelec – kot so sporočili iz NSi – je  kot član izvršilnega odbora (predsedstva) stranke zaradi nove začasne vladne funkcije odstopil sam, čeprav bi si naj predsednik Matej Tonin – kot je sporočil Pogorelec –  želel, da ostane v vrhu stranke. To je na družabnih omrežjih Pogorelec sporočili na tak način:

Pogorelec NSi zastopa tudi v državni volilni komisiji, v dobrem letu pred volitvami poslancev pa z zahtevami, da mora Janez Janša odstopiti kot predsednik SDS, ni nastopal le na spletnih omrežjih, te zahteve je predstavil tudi v pogovorih za velike dnevnike, ki jih lastninsko obvladuje levica (Delo, Dnevnik), kamor nihče ni povabljen kot navaden zasebnik.

Neuspešen obisk kongresa SDS

Janez Pogorelec na zadnji redni seji vlade Mira Cerarja. Posnetek je objavljen na spletni strani vlade. Avtor je: Nebojša Tejić/STA

Maja lani pa je Pogorelca glavni tajnik NSi Robert Ilc poslal  celo na kongres SDS, kjer so odločali o predsedniku. Takratna predsednica NSi Ljudmila Novak se je opravičila, da je na romanju v Fatimi. Da, namesto nje pošiljajo Pogorelca, je Ilc SDS obvestil na dan kongresa, nekaj minut čez polnoč zjutraj. Pogorelec je prišel pred kongresno dvorano, a še pred začetkom kongresa odšel. Vstopa v dvorano nekdanje kmetijske šole v Mariboru, kjer je potekal kongres, mu niso dovolili. Po opravičilu Novakove, da je ne bo, so obvestilo, da je Pogorelec zastopnik stranke, dobili prepozno, so zaprta vrata za Pogorelca pojasnili iz SDS. Janša je bil na kongresu, na katerega je prišel tudi Viktor Orban, gladko ponovno izvoljen za predsednika stranke.

Primer, ko Pogorelec brani na ustavnem sodišču soglasno razveljavljeno zlorabo oblasti koalicije SMC, Desus, SD, je ta komunikacija:

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (11)

Disqus Comments (10)

https-spletnicasopis-eu