Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Gospod premier, kdo bo kopal predor in kako operiramo otroška srca?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 18th januar 2019, 08:37 dop

O zapletih, ko je državna revizijska komisija razveljavila odločitev Darsa, da bo drugo cev predora Karavanke Gradil turški Cengiz za 89,3 milijonov evrov, bo danes premier Marjan Šarec odgovarjal nekdanjemu ministru Zvonko Černaču (SDS). Ivo Dimic (NSi) bo zanimalo nenadno ukinjanje predvolilnega projekta vlade Mira Cerarja, ki je ustanovila nacionalni instituta za srčne bolezni (NIOSB), kar ni bilo poceni, a so zdaj vladni možje ugotovili, da ga ne potrebujejo in bo ukinjen.

Najdražji Kolektor, Levica še ruši Nato

Zadnje opozicijsko vprašanje šefa SNS Zmaga Jelinčiča  bo o naseljevanju tujcev v državi. Premier bo odgovarjal, koliko tujcev je v državi, koliko jih ima delovno dovoljenje in koliko otrok in sorodnikov je prišlo k tistim, ki imajo dovoljenja za delo. Pri predoru Karavanke ni čisto jasno, ali odločitev pomeni, da je podjetje iz Turčije že povsem izločeno in kdo od drugih ponudnikov, bi še lahko bil izločen. Za pomemben infrastrukturni projekt kandidirajo še trije: s ponudbo težko 104 milijona evrov Gorenjska gradbena družba (s češkim Metrostavom), za 106 milijonov Euroasfalt iz BiH (s cestnim podjetjem Ptuj) in za 109 milijonov Kolektor (z Rikom in turškim podjetjem Yapi Merkezi). Vse cene so brez DDV.

Premier bo odgovarjal še na dva vprašanja iz koalicije, kar je novost v tem mandatu, ko je v koaliciji kar šest strank. Doslej je koalicija imela le eno vprašanje.  A ker so Levico vladajoči razglasili za opozicijskega koalicijskega partnerja, ima ta zaradi tega vsakič pravico do dodatnega poslanskega vprašanja. Miha Kordiš je napovedal vprašanje o rebalansu proračuna in porabi za obrambo, kjer ta stranka, ki je za izstop iz Nata, poskuša čim bolj znižati porabo, ki je že najnižja med vsemi članicami tega zavezništva, država pa se je zavezala, da bo to popravila. Pravo koalicijsko vprašanj bo postavil vodja poslanske skupine SD Matjaž Han o vlaganjih v raziskave, razvoj in znanost.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu