Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Erjavec: Grošelj bo med kampanjo v službi ali pa ga ne bo tam

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd oktober 2019, 07:10 pop

Klemen Grošelj bo tudi v času volilne kampanje za evropskega poslanca opravljal delo njegovega namestnika, ker ni sporočil, da odhaja na dopust, je obrambni minister Karl Erjavec (DeSUS) odgovoril na vprašanje poslanca Žan Mahniča (SD), kaj pomeni kandidatura državnega sekretarja Klemna Grošlja za vodenje ministrstva za obrambo. Erjavec je dodal, da pa bodo tudi v primeru, če se Grošelj še odloči za dopust, na ministrstvu našli rešitev. Klemen Grošelj za evropskega poslanca kandidira na listi LMŠ Marjana Šarca, kjer je na drugem mestu za Ireno Jovevo. Ker LMŠ raziskave javnega mnenja (po izkušnjah lanskega leta jim sicer ne moremo veliko verjeti), kažejo visoko podporo volivcev, Grošelj ni brez možnosti za izvolitev.

Dopusta ima še 38 dni

Kaj kandidatura pomembnega funkcionarja pomeni za vodenje ministrstva, je Erjavec Mahniču v celoti pojasnil tako:

“Državni sekretar Klemen Grošelj svoje naloge opravlja nemoteno in jih namerava opravljati tudi v času volilne kampanje. Na današnji dan ima na razpolago še 5 dni dopusta iz leta 2018 in 33 dni iz leta 2019. Zaradi volilne kampanje nima planiranega koriščenja dopusta v večjem obsegu. V kolikor pa se bo odločil za koriščenje dopusta, bo izvajanje nalog, za katere je pristojen, potekalo na način, kot je v ministrstvu praksa v vseh drugih primerih koriščenja dopustov ministra oziroma državnih sekretarjev.”

Na posnetku je državni sekretar Klemen Grošelj:

Na posnetku Klemen Grošelj, levo je nosilka liste Irena Joveva, desno pa že bivša EU kandidatka LMŠ Katja Damij Foto: Peter Jančič

O Grošlju smo v medijih precej poročali, ko je oblast prevzemala vlada Alenke Bratušek, ki je za obrambnega ministra predlagala Romana Jakiča (nekoč LDS, pozneje Zares, PS, danes SAB).

Ko naša oblast preganja novinarje

Ko je parlament odločal o izvolitvi vlade Alenke Bratušek, je Revija Reporter namreč objavila posnetek tablice, ki jo je Jakič pustil na mizi v parlamentu. Na ekranu je bil Grošljev dopis Jakiču, v katerem mu predlaga zamenjavo generalnega sekretarja ministrstva, direktorice logistike, kadrov v obveščevalni službi in šefa generalštaba, pozitivno pa je Grošelj ocenil možnost, da bi generalna sekretarka postala soproga nekdanjega šefa Sove in LDS Iztoka Podbregarja. Jakič pozneje ni storil vsega, kar mu je Grošelj predlagal. Zaradi objave posnetka, ki ga je Jakič neprevidno pustil odprtega na ekranu, se je revija Reporter znašla celo v sodnem postopku, čeprav so novinarji le razkrili očitno malomarnost kandidata za ministra. Še bolj jo je skupil fotoreporter Jani Božič, ker je v dvorani DZ v času, ko so bili fotoreporterji tja povabljeni, slikal Alenko Bratušek, na katerega mobilnem telefonu se je videlo, da ji je že pred uradno razglasitvijo rezultata glasovanja čestital Peter Kraljič. Božič je bil zaradi preveč ostrega posnetka v državnem zboru obsojen na pogojno zaporno kazen, po kateri mora v zapor, če objavi še kaj tako ostrega. Možnosti za to je sam zmanjšal, ker se je preselil v Veliko Britanijo, kjer svobodo tiska razumejo drugače kot politiki in sodišča v Sloveniji.

Za koga boste glasovali na evropskih volitvah lahko odgovorite v anketi:

Katero listo boste volili na EU volitvah?

View Results

Loading ... Loading ...

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu